pexels-cottonbro-6591155 (1)

Kreće projekt #ShareBoxMakarska koji potiče cirkularnu ekonomiju i humanitarnog je karaktera

GREEN_300_listici_sredina

Kutija sreće

Udruga Lanterna je uz podršku Grada Makarske pokrenula projekt #shareboxmakarska, a želja im je skrenuti pažnju na stalno rastući konzumerizam kao negativan trend i na potrebu očuvanja okoliša i zajednice u kojoj živimo. Iz Lanterne žele naglasiti koliko je gomilanje odjeće i drugih predmeta nepotrebno i osvijestiti zaokret prema prenamijeni i recikliranju.

Cilj ovog jedinstvenog projekta je poticanje cirkularne ekonomije, savjesne kupnje, reciklaže i minimiziranju otpada. Naglasak se stavlja na kućanstva koja žele aktivno uključiti i približiti im odgovornost prema očuvanju okoliša i brige o ekologiji i reciklaži. Kako kažu, ovaj projekt je spoj odgovornosti, edukacije, zabave i humanitarnog rada.

Svako kućanstvo ima priliku uzeti svoju #shareboxmakarska kutiju, napuniti je lijepim stvarima koje više ne trebaju i njome razveseliti nekog drugog. Nakon 30 dana Udruga sakuplja kutije, selektira stvari i organizira božićni buvljak. Sredstava prikupljena prodajom na božićnom buvljaku donirati će onima kojima je pomoć potrebna. U #shareboxmakarska kutiju spremite stvari koje vam više ne služe, a u dobrom su stanju, kao što su igračke, odjeća, mali kućanski aparati, dekoracije, kozmetika itd…

U projektu je Udrugu podržala i tvrtka Modepack, kroz donaciju eko kutija. Modepack je međunarodna tvrtka koja nudi cjelovita i održiva rješenja za eCommerce, kurirsku i sigurnosnu ambalažu od biorazgradivog materijala. Dijele zajednički entuzijazam i interes za održivi razvoj i ekologiju pa tako tvrtka u svojoj poslovnoj zgradi ima sobu naziva  “Sharing is caring”. Na zanimljiv i sistematičan način ta soba omogućava svojim zaposlenicima razmjenu robe, igračaka i ostalog kako bi dobile priliku za novi život.

“Nadamo se kako će ovaj projekt zaživjeti u Makarskoj i u drugim gradovima Hrvatske kao jedan od kvalitetnih projekata koji promiču održivi razvoj i čuvaju okoliš. Planiramo nastaviti projekt kroz cijelu godinu uz 2-3 buvljaka godišnje. Stoga uzmite svoju kutiju, stavite u nju nešto lijepo i podržite #SHAREBOXMAKARSKA”, poručila je Dora Puharić iz Udruge Lanterna, Makarska.

PHOTOS BY: Press, Unsplash / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.