pexels-markus-spiske-172073

Kratki vodiči o održivom življenju za djecu

GREEN_300_listici_sredina

Djeca su ključna u izgradnji boljeg svijeta

U sklopu projekta "EdUTOPIJA 21 – stvaramo održivu budućnost", Zelena mreža aktivističkih grupa (ZMAG) pripremila je seriju edukativnih materijala "Što djeca trebaju znati o održivom razvoju".

Ova serija u formi kratkih i zabavnih vodiča najmlađe upoznaje s konceptom održivosti te im približava pojmove društvenog, ekološkog i ekonomskog područja održivog razvoja. Prvi objavljeni vodiči za djecu su “Kompostiranje je i djeci super” i “Lov na samoniklo bilje”.
Djeca su ključna u izgradnji boljeg svijeta, odgovornijeg, pravednijeg i održivijeg društva za sadašnje i buduće generacije. Aktivistička grupa ZMAG kaže da ima za zadatak usaditi djeci održive navike. Usmjeriti ih da budu odgovorniji prema sebi, jedni prema drugima i prema okolišu. Pružiti im znanja i vještine koje će im pomoći u nošenju s ključnim izazovima. Naučiti ih da razumiju stvarnost oko sebe i preuzimaju odgovornost za rješavanje problema u društvu u kojem žive. Potaknuti ih da pokreću pozitivne promjene. Pripremiti ih da postanu lideri održive budućnosti…

Kratki vodiči o održivosti za djecu rezultat su niza predavanja i radionica namijenjenih osnovnoškolcima, koje su prošle godine održane u sklopu projekta “EdUTOPIJA 21 – stvaramo održivu budućnost”, a koje obrađuju teme održivog razvoja kao što su zdrava prehrana, održiva potrošnja, otpad i plastika, ljudska prava, demokratsko građanstvo te modeli proizvodnje i potrošnje koje štite ljude i planet. ZMAG-ov projekt “EdUTOPIJA 21 – stvaramo održivu budućnost” svojim edukativnim programom i participativnim pristupom osnažuje djecu i mlade da postanu aktivni građani koji će se znati odnositi prema izazovima 21. stoljeća, s osjećajem solidarnosti i odgovornosti prema svojoj lokalnoj zajednici, ekosustavima planeta i budućim generacijama.

Uz pomoć ovih vodiča “Kompostiranje je i djeci super”  i “Lov na samoniklo bilje, vaše dijete već danas može krenuti s malim svakodnevnim (održivim) praksama.

PHOTOS BY: Press, Pexels / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.