Konačno nam je stigla sezona jagoda, a mi vam donosimo provjereno ukusan recept za panna cottu s ovim mnogima omiljenim voćem. Za pripremu je potrebno tek 20 minuta i dva koraka.
Sastojci
1 Dolcela mljevena želatina
400 ml O’Plant Badem biljni napitak
500 ml slatkog vrhnja nezaslađenog (ili kokosova vrhnja)
100 g šećera
40 g kokosovog brašna
2 žlice javorova sirupa
250 g jagoda
listići mente
1 Dolcela Bourbon vanilija šećer
Priprema
1. Želatini dodajte 5 žlica vode i ostavite da nabubri 10 minuta.
2. Mlijeko i vrhnje zagrijte do vrenja. Dodajte šećer i kokos i ostavite da se namaču 10-ak minuta.
Posluživanje: Panna cottu poslužite s voćem.
Savjet: Panna cottu možete izvaditi iz kalupa ili jednostavno poslužiti u čašama.