knjižnice naslovna

Knjižnice u malim drvenim kućicama: Želite li čitati, dođite na plažu i posudite knjigu!

GREEN_300_listici_sredina

Ljeto uz knjigu

U sklopu inicijative „Male slobodne knjižnice Hrvatske“, na mnogim lokacijama po našoj zemlji, pa tako i na obali, postavljene su male drvene kućice, opskrbljene knjigama, koje slobodno možete posuditi i provesti ljeto uz zabavno štivo.

Ako tijekom godine ne možete pronaći vrijeme za čitanje, ljeto i godišnji odmor idealni su da pročitate neku knjigu koja vam je na listi za “lektiru”. Ako još za ljetovanje odaberete jednu od sljedećih destinacija, nećete svoju prtljagu dodatno opteretiti jer u mjestima na moru – na Mljetu, u Gradcu, Zaostrugu, u Rijeci, na Cresu, u Tisnom, Omišu i Novigradu – postoje knjižnice u kojima slobodno možete posuđivati knjige.

Riječ je o drvenim kućicama, koje su postavljene na raznim lokacijama diljem hrvatskih gradova i općina, u sklopu inicijative „Male slobodne knjižnice Hrvatske“, a opskrbljene su knjigama koje su većinski donirane od privatnih osoba, ali i knjižnica.

Rijeka, plaža Kantrida

kantrida

 Novigrad

Knjižnica Novigrad

Gradac, Bošac

Gradac

Omiš

omiš

Mljet, Babino Polje

Mljet

Ovisi o kućici na koju naletite na svome ljetovanju, u nekim malim knjižnicama možete se samo poslužiti knjigama, čak ih i ponijeti sa sobom, dok je u drugima pravilo da ih nakon čitanja vratite ili zamijenite svojom knjigom koju želite donirati.

Inicijativa „Male slobodne knjižnice Hrvatske“ okupila je mnoge građane, turiste te općine ili gradove diljem Hrvatske, a ne samo u priobalju te je financirana je iz Ministarstvo kultura i medija Republike Hrvatske, kako piše na njihovom Facebook profilu.

Stoga, ako ste u blizini, svratite, posudite željenu knjigu, a kada je pročitate, vratite je natrag, za druge putnike namjernike

PHOTOS BY: Facebook Male slobodne knjižnice Hrvatske / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.