kiša naslovna

Kiša ima svoje drugo lice: ‘Ulovili’ 10 različitih zvukova koje stvaraju kišne kapi

GREEN_300_listici_sredina

Voda na Zemlji

Iako obilne kišne oborine mogu prouzročiti poplave i nanijeti goleme štete, bez kiše život na Zemlji bio bi kratkoga vijeka. Podsjetimo se i drugog lica ove prirodne pojave...

Pogledajmo i poslušajmo drugu stranu kiše. Iako nas u posljednje vrijeme kiša uglavnom ne razveseljava, jer ona može pasti u ekstremnim količinama pa, kao što nažalost svjedočimo, rezultirati poplavama koje uništavaju domove i ljudske živote, ne bismo trebali zanemariti činjenicu da je kiša važna za održavanje života na Zemlji.

Uslijed klimatskih promjena, mnogima se promijenio pogled i na sunčana i na kišna razdoblja, ali ne zaboravimo da je priroda nepredvidljiva i da svaki pokušaj čovjeka da je kontrolira nije završio dobro.

Zapravo, kiša je dio vodenog ciklusa koji omogućava postojanje života na kopnu. Poljoprivrednici trebaju kišu za usjeve, kiša obnavlja naše vodene resurse, ali i čisti niže slojeve Zemljine atmosfere.

Istina, ponekad ima previše, a ponekad premalo, ponekad baš koliko je treba. No, na Zemlji, ne možemo živjeti bez kiše.

Na Instagram profilu @yourlifenature pronašli smo 10 zvukova kiše, uz ilustracije koje će vam možda promijeniti viđenje ove prirodne pojave.

Iako u svijetu postoje staklene kućice instalirane u prirodu, namijenjene onima dubljega džepa koji žele uživati u pogledu na sve vremenske prilike i neprilike, ovako instalirani kreveti, koliko smo uspjeli doznati, ne postoje.

No to vas ne priječi da poslušate 10 zvukova kiše i podsjetite se kako je ona važna za naš život na Zemlji.

 

PHOTOS BY: Instagram / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.