pavel-untilov-UrCcq1a_r94-unsplash

Karlovac dobio svoje prve električne taksije

GREEN_300_listici_sredina

Novo doba grada na četiri rijeke

Karlovačke ulice bogatije su za dva električna taksi vozila koja će od sada prometovati gradom. Ovo su prva takva vozila u ovoj županiji.

Karlovac je dobio svoja prva električna taxi vozila. Uz pomoć potpora Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, tamošnja taksi služba Ambasador Taxi Karlovac sada je bogatija za dva električna vozila prva takvog tipa koja će prometovati Karlovcem i obavljati taxi usluge. “Ove godine planiramo nabaviti još bar tri do četiri vozila. Grad Karlovac nam pomaže tako da još uvijek imamo besplatno punjenje i nadamo se da će tako i ostati” izjavio je direktor tvrtke Duško Gušić.

Gradonačelnik Karlovca Damir Mandić istaknuo je važnost električnih vozila kao pravi smjer u kojem se grad treba kretati ne bi li se smanjile emisije CO2. “Grad Karlovac mora pronaći načine kako podržati ovakve investicije, a 2020. godine postavili smo sedam punionica za električna vozila na frekventnim lokacijama. Svi možemo vidjeti da jako dobro rade, a ta investicija Grad je koštala 200 tisuća kuna. Za sve vrste vozila punjenje je besplatno. Ono što se ovog ljeta moglo vidjeti je da je dosta vozila sa stranim registracijama prepoznalo ove lokacije”, istaknuo je gradonačelnik, čijim gradom od siječnja sada prometuju dva električna taksija čiji će broj, kako tvrde rasti kroz godinu. “Upravo s ovim vozilima gospodin Gušić napravio je jedan iskorak za grad Karlovac i s ova dva vozila zapravo dao lijep primjer na koji način se može promovirati ekološka osviještenost i naravno elektro mobilnost. Sam udio električnih vozila na hrvatskom tržištu je negdje oko 3 posto, s tim da se možemo pohvaliti da grad Karlovac u tom udjelu sudjeluje negdje sa 25 posto više od prosjeka cijele zemlje. Udio hibridnih vozila narastao je negdje do 14 posto u 2021. godini što je povećanje za dva i pol puta. Električna vozila su pak zabilježila porast od gotovo 300 posto. Same subvencije koje je država dala za električna vozila su značajno doprinijela u tom zamahu i ubuduće očekujemo njihove sve veće udjele u ukupnom tržištu Hrvatske” zaključio je za portal Karlovacki.hr Ante Čerkez direktor prodaje novih vozila u tvrtki Auto Hrvatska automobili.

 

PHOTOS BY: Unsplash, Instagram @visitkarlovac / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.