187315763_269205364930850_6817330189734482052_n

Kakve veze Eurosong ima sa spašavanjem okoliša?

GREEN_300_listici_sredina

Glas za Zemlju

Iako se hrvatska predstavnica Albina Grčić, nažalost, nije plasirala u finale Eurosonga, postoji jako dobar razlog zbog kojeg se isplati nastaviti pratiti poznato glazbeno natjecanje...

Svjetska organizacija za zaštitu prirode WWF i Eurosong, izbor najbolje pjesme Europe, udružili su snage kako bi prikupili milijun glasova za planet, ali i za sve nas koji ovisimo o očuvanoj prirodi. Cilj ove suradnje je potaknuti ljude koji žele zaštititi i obnoviti naš planet da daju svoj glas na WWF-ovoj platformi voicefortheplanet.eu.

Poznati DJ Armin van Buuren, ujedno ambasador WWF-a, ove će subote čuveni rotterdamski ‘Erasmus-bridge’ obojati u zeleno uz jasnu poruku svim izvođačima, ali i mnogobrojnim pratiteljima Eurovizije da jedino zajedničkim zalaganjem za očuvanu prirodu možemo postići nužne promijene. Ovaj poseban, zeleni događaj, prenosit će se u eurovizijskom “virtualnom selu”.

“Život na Zemlji je dragocjen i moramo učiniti baš sve kako bismo ju spasili. Svaki mali korak je bitan, svaki glas je važan. Zajedno možemo postići čudo i zato pozivam sve pratitelje Eurovizije u našoj regiji da daju svoj glas i potpišu globalnu peticiju #VoiceForThePlanet“, poručila je iz Rotterdama Albina Grčić koja je, iako se nije plasirala u finale, osvojila publiku pjesmom “Tick-tock” na prvoj polufinalnoj večeri ovogodišnjeg Eurosonga.

Upravo je “Tick-tock” odličan naziv za opis suradnje koju su razvili WWF i Eurosong. Naime, Armin van Buuren iskoristit će društvenu mrežu TikTok kako bi pozvao milijune gledatelje da pjevaju, plešu ili snime duet uz njegovu pjesmu “Milion voices” putem #voicefortheplanet izazova. Arminu će se u tom izazovu pridružiti i svi izvođači s ovoga Eurosonga, dok će poziv na potpisivanje peticije biti ponovljen i nekoliko puta tijekom izravnog prijenosa svih triju večeri Eurosonga.

“Eurosong koristi zvuk ljudskog glasa za ujedinjavanje svijeta i znamo da će milijuni obožavatelja koji gledaju naš prijenos htjeti podići svoj glas kako bi podržali održivu budućnost”, objasnio je Martin Österdahl, izvršni supervizor Eurosonga.
Prikupljeni glasovi predstavit će se svjetskim čelnicima na raznim ključnim političkim događajima kasnije ove godine, kako bi se zahtijevalo da donesu ispravne odluke o budućnosti planeta.

“Glazba ujedinjuje ljude, a ujedinjeni moramo biti i oko brige za budućnost našeg planeta. Dok će natjecatelji Eurosonga koristiti svoj glas kako bi se natjecali u ime svoje zemlje, istodobno će tražiti od svojih obožavatelja da podignu svoj glas za Planet. Korištenje našeg kolektivnog glasa za zalaganje za prirodu važnije je nego ikad. Samo zajedničkim snagama i čuvajući naš planet možemo pomoći u sprečavanju sljedeće globalne pandemije“, istaknula je Petra Boić Petrač iz WWF Adrije.

PHOTOS BY: Instagram, Eurovision, WWF / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.