li-an-lim-ycW4YxhrWHM-unsplash

Kako na zabavan način osvijestiti problem klimatskih promjena, saznajte na ovoj edukativnoj radionici

GREEN_300_listici_sredina

GREEN.HR

Tri sata zabave i edukacije

Ako ste htjeli naučiti nešto o klimi i klimatskim promjenama radionica Klimatski kolaž koja će se održati u sklopu Greencajt festivala pravo je mjesto za vas. Prijavite se, mjesta su ograničena.

Kako na zabavan način osvijestiti problem klimatskih promjena? Odgovor na ovo pitanje možete saznati na Greencajt festivalu, u subotu 2. listopada u trajanju od 10:30 do 13:30 sati. Riječ je naime o radionici podizanja svijesti o ekologiji poznatiji i kao Klimatski kolaž koji je osmišljen da na zabavan način široj javnosti, ali i stručnjacima, objasni što je i kako djeluje klima te pruži cjelokupan pregled uzroka i posljedica klimatskih promjena te nauči na koje načine se može učinkovito djelovati. Igra se oslanja na kolektivnu inteligenciju i razvija timski rad, a svi podaci potječu iz izvještaja Međuvladinog panela o klimatskim promjenama (IPCC).

U kvizu Klimatskog kolaža, putem brzih pitanja i odgovora, upoznajemo se s osnovnim terminima i informacijama te dobivamo priliku za produbljivanjem znanja. U trajanju od 3 sata i uz iskusnog voditelja igra će vam omogućiti 4 načina usvajanja znanja: formalizacijom (strukturiranje misli u obliku kolaža, te sažeto izlaganje naučenog), osjećanjem (izražavanje emocija vezanih uz širenje svijesti o klimatskoj problematici, kroz interakciju s drugim sudionicima), zamišljanjem (vizualizacija i ukrašavanje klimatskih interakcija, za vrijeme kreativne faze) i rasuđivanjem (razumijevanje uzročno-posljedičnih veza, brojki i grafova). Sve to očekuje vas na ovoj edukativnoj radionici u obliku kviza na kojoj možete osvojiti i zanimljivu nagradu.

Na radionicu se možete prijaviti ovdje.

PHOTOS BY: greencajt.hr, Unsplash / Sva prava pridržana

Vezani članci

Napravi nešto zeleno već danas.

Klikni „prijavi se“
i na pravom si putu!

Copyright 2021 © Sva prava pridržana - GREEN.HR

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.