lucas-van-oort-w9EjC-IQwFA-unsplash

Kako izraditi hotel za kukce? Saznajte ovog vikenda na besplatnoj radionici

GREEN_300_listici_sredina

Radionica za život važne oprašivače

Znate li na koji način izraditi hotel za kukce, oprašivače koji su neizostavani u svakom vrtu i u njemu obavljaju važnu ulogu? Ako je vaš odgovor ne, onda ste izvrsni kandidat za zanimljivu radionicu koja se ovog vikenda održava u Zagrebu.

Jedna iznimno korisna radionica ovog vikenda očekuje vas u zagrebačkom Pogonu, centru za nezavisnu kulturu. Riječ je naime o radionici izrade hotela za kukce koji su itekako potrebni ovom ekosustavu. Kako stoji na stranicama Pogona, nedostatak prirodnih staništa je razlog zbog kojeg često hotele za korisne kukce možemo pronaći i u gradu i na selu: u vrtovima, javnim parkovima i voćnjacima, na balkonima, krovovima i njivama. Koji su to kukci korisni i koje specifične funkcije obavljaju u vrtu, kakva staništa vole pojedine vrste, te koji su uvjeti potrebni da bismo ih privukli i zadržali u vrtu, saznat ćete na praktičnoj i interaktivnoj radionici obnove velikog hotela za kukce koji se nalazi u Interkulturnom urbanom vrtu u dvorištu Jedinstva i Močvare.

Voditeljica radionice bit će Cvijeta Biščević, permakulturna dizajnerica i edukatorica, a radionica će se održati u subotu 11. lipnja 2022. od 11 do 13 sati. Sudjelovanje je besplatno, no zbog ograničenog broja sudionika prijave su obavezne putem ovog obrasca.

PHOTOS BY: Unsplash / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.