SIMPLE DONOSI

Kako brinuti o planetu bez žrtvovanja omiljenih beauty proizvoda?

Male promjene koje puno znače

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Ne morate žrtvovati svoje omiljene kozmetičke proizvode da biste bili obzirni prema okolišu. Mnogi brendovi njeguju održivost i malim pomacima žele se pridružiti valu pozitivnih zelenih promjena.

Do nedavno, održivost u kupaonici bio je poprilično nezgodan zadatak. Nakon kuhinje, kupaonica je druga prostorija u vašem domu koja proizvodi velike količine plastičnog otpada. Proizvodi za kupaonice dizajnirani su da budu praktični i jednokratni te se često pakiraju u plastičnu ambalažu. Srećom, postoje brojni proizvodi koji nam pomažu “zazeleniti” kupaonicu i olakšavaju naš put prema održivom životu.

Činjenica je da je plastika posvuda i vjerojatno, nažalost, nikada nećemo živjeti u svijetu u kojem plastika ne postoji. Jedino što možemo učiniti je pametnije birati proizvode koje kupujemo i kojim brendovima vjerujemo. Birati proizvode koji ne dolaze u plastičnoj ambalaži bilo bi najpoželjnije rješenje, ali znamo koliko je to teško učiniti i divimo se svim ljudima koji su uspjeli plastiku u potpunosti izbaciti iz svog života. Ako već moramo birati plastiku, svakako bismo trebali obratiti pozornost na to da je riječ o recikliranoj plastici jer ona znatno smanjuje opterećenje okoliša.

Često smo podvojeni između želje da koristimo omiljene proizvode u beauty rutini i želje da koristimo samo one koje ne štete okolišu. Umjesto da izbacujemo te proizvode iz ormarića i istražujemo nove brendove, jednostavno želimo prilikom iduće kupnje u košaricu ubaciti proizvod koji koristimo već godinama. Beauty brendovi su očito prisluškivali svoje kupce i ponudili upravo to – dobro poznate proizvode u novim održivim ambalažama.

Primjerice, možete bezbrižno nastaviti koristiti micelarnu vodu za čišćenje lica koju vjerno koristite već dulje vrijeme, a još više ćete ju zavoljeti znajući da svojim pakiranjem brine o planeti. U njezinoj eco-friendly ambalaži možete pronaći poželjne sastojke poput vitamina, minerala, biljnih ekstrakata i trostruko pročišćene vode. Ovakva pakiranja možete prepoznati jer će imati malo sivkaste boje zbog reciklirane plastike u njima.
Više nije bitno samo što se stavlja u proizvode, bitno je u kakvom pakiranju nam taj proizvod dolazi!

PHOTOS BY: Simple.co.uk, FreePik, Pinterest / Sva prava pridržana

Vezani članci

Napravi nešto zeleno već danas.

Klikni „prijavi se“
i na pravom si putu!

Copyright 2022 © Sva prava pridržana - GREEN.HR

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.