SIMPLE DONOSI

Kako brinuti o planetu bez žrtvovanja omiljenih beauty proizvoda?

Male promjene koje puno znače

Ne morate žrtvovati svoje omiljene kozmetičke proizvode da biste bili obzirni prema okolišu. Mnogi brendovi njeguju održivost i malim pomacima žele se pridružiti valu pozitivnih zelenih promjena.

Do nedavno, održivost u kupaonici bio je poprilično nezgodan zadatak. Nakon kuhinje, kupaonica je druga prostorija u vašem domu koja proizvodi velike količine plastičnog otpada. Proizvodi za kupaonice dizajnirani su da budu praktični i jednokratni te se često pakiraju u plastičnu ambalažu. Srećom, postoje brojni proizvodi koji nam pomažu “zazeleniti” kupaonicu i olakšavaju naš put prema održivom životu.

Činjenica je da je plastika posvuda i vjerojatno, nažalost, nikada nećemo živjeti u svijetu u kojem plastika ne postoji. Jedino što možemo učiniti je pametnije birati proizvode koje kupujemo i kojim brendovima vjerujemo. Birati proizvode koji ne dolaze u plastičnoj ambalaži bilo bi najpoželjnije rješenje, ali znamo koliko je to teško učiniti i divimo se svim ljudima koji su uspjeli plastiku u potpunosti izbaciti iz svog života. Ako već moramo birati plastiku, svakako bismo trebali obratiti pozornost na to da je riječ o recikliranoj plastici jer ona znatno smanjuje opterećenje okoliša.

Često smo podvojeni između želje da koristimo omiljene proizvode u beauty rutini i želje da koristimo samo one koje ne štete okolišu. Umjesto da izbacujemo te proizvode iz ormarića i istražujemo nove brendove, jednostavno želimo prilikom iduće kupnje u košaricu ubaciti proizvod koji koristimo već godinama. Beauty brendovi su očito prisluškivali svoje kupce i ponudili upravo to – dobro poznate proizvode u novim održivim ambalažama.

Primjerice, možete bezbrižno nastaviti koristiti micelarnu vodu za čišćenje lica koju vjerno koristite već dulje vrijeme, a još više ćete ju zavoljeti znajući da svojim pakiranjem brine o planeti. U njezinoj eco-friendly ambalaži možete pronaći poželjne sastojke poput vitamina, minerala, biljnih ekstrakata i trostruko pročišćene vode. Ovakva pakiranja možete prepoznati jer će imati malo sivkaste boje zbog reciklirane plastike u njima.
Više nije bitno samo što se stavlja u proizvode, bitno je u kakvom pakiranju nam taj proizvod dolazi!

PHOTOS BY: Simple.co.uk, FreePik, Pinterest / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.