stolice

Kafić kultnog Kina Europa odlučio građanima pokloniti prepoznatljive stolice s terase

GREEN_300_listici_sredina

Tko prvi njegova stolica

Legendarni zagrebački kafić u sklopu Kina Europa odlučilo je svim zainteresiranima podijeliti prepoznatljive stolice sa svoje terase. Budući da su Kino i kafić već duže vrijeme zatvoreni, stolice će sada imati nove vlasnike.

Na očaj mnogih filmaša i ljubitelja filmova, prije dvije godine odlukom Grada zatvoreno je poznato zagrebačko Kino Europa. Kako stoji na stranicama mnogima omiljenog mjesta u glavnom gradu, nakon jedanaest iznimno uspješnih godina djelovanja pod upravom Umjetničke organizacije Zagreb film festival, ovo kultno zagrebačko kino iznenada je i bez pripreme moralo zaustaviti sve tekuće i planirane aktivnosti. Mjere i planovi za obnovu, zbog koje je kino moralo prestati s radom, još nisu predstavljeni javnosti, a u proračunu Grada Zagreba još nije predviđen budžet za ovu namjenu. I dok je Kino Europa pronašao način da ga publika ne zaboravi, objavljujući filmove online, popularni kafić gdje su zalazili i oni koji možda nisu zavirivali na projekcije, svoje goste nažalost više nema.

Osim kafića u atriju kina, mnogi se sjećaju i simpatičnih sklopljivih stolica na terasi, baš poput onih s filmskog seta na kojima su stajali natpisi Redatelj, Kaskader, Glumac, itd. Upravo je te stolice Kino Europa, umjesto da negdje skupljaju prašinu i čekaju bolje dane ili budu bačene na otpad, odlučilo je podijeliti svim zainteresiranim građanima. “Dragi naši, došlo je vrijeme dijeljenja dobro nam svima znanih rasklopnih stolica koje su nekada krasile terasu kina Europa. Nažalost, prostora za njih više nemamo te smo odlučili iste pokloniti svima koji ih žele udomiti”, stoji u objavi na Facebooku Kina Europa. Kako su naglasili, stolice se preuzimaju u utorak 14.9. od 15 do 18 sati ispred bočnog ulaza Hrvatskog glazbenog zavoda koji se nalazi na adresi Gundulićeva 6a te za njih nema ranijih rezervacija stoga je potrebno doći na vrijeme. Također, uz rasklopne podijelit će i klasične stare školske stolice te kako navod,e treba imati na umu da je parking kod lokacije nemoguć te da će se po stolice trebati doći pješke. Budući da se stolice nisu koristile već dvije godine, zainteresirani vlasnici kultnih stolica moraju imati na umu da će ih možda trebati sitno obnoviti. Objava je u kratko vrijeme naišla na veliki broj pozitivnih reakcija, stoga ne sumnjamo na sutrašnju gužvu u Gundulićevoj, ali pronašli su se i komentari onih koji i dalje jasno negoduju odlukom Grada. “Evo možemo biti kolekcionari krhotina zagrebačkog kulturnog života”, stoji u komentarima.

PHOTOS BY: Facebook, Instagram / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.