olesia-buyar-Ar9xZN7yF8Q-unsplash

Još uvijek ne znate što pokloniti kolegi za tajnog Djeda Mraza? Donosimo vam nekoliko eko ideja

GREEN_300_listici_sredina

Odgovorno darivanje

Ako još uvijek ne znate što darivati za popularnog Secret Santu, možda je pravo vrijeme da ove godine to bude neki od eco friendly poklona. Donosimo ideje.

Tajni prijatelj, tajni Djed Mraz ili originalno Secret Santa zapadnjačka je tradicija kojom se nasumičnim odabirom daruju određene grupe ljudi, najčešće kolege na poslu. Onog kog ste izvukli trebali biste (barem u teoriji) držati u tajnosti sve do dana kada se svi međusobno daruju.

Mnogima glavobolje zadaje činjenica što u ograničenom budžetu kupiti kolegi s posla, ako ga još uvijek niste imali prilike bolje upoznati ili u moru poklona koje ste već odabrali za najbliže, kako naći još jedan koji morate donijeti na posao. Donosimo vam nekoliko ideja koje osim što su simpatične i praktične, ujedno su i odgovornije prema okolišu.

Biljka

Rijetko da postoji osoba koja ne voli biljke. Poklonite svom kolegi ili kolegici biljku koju će moći ponijeti kući ili ju pak držati na radnom stolu. Budući da je vrijeme Božića, to može biti božićna zvijezda koja pravilnom brigom može potrajati i puno duže od blagdana.

Domaći kolačići

Umjesto da kupujete slatkiše i bombonjere, napravite sami poslastice za vašeg Secret Santu. Bilo da se radi o kolačićima od đumbira ili medenjacima, sigurno nećete pogriješiti. Uz simpatično pakiranje, kolačići mogu izgledati i kao preslatki božićni suvenir.

Svijeća od sojinog voska

Ove 100 posto prirodne svijeće svakom će prostoru dati poseban sjaj, kao i miris koji svi tako obožavamo u zimskim mjesecima. Ovakve svijeće već same za sebe imaju prekrasnu ambalažu koja će pristajati svakom uredu ili domu, a ako na sebi imaju neku domišljatu poruku poput onih na svijećama brenda Lit Lab, znamo da će svima ostati kao jako draga uspomena.

Knjiga

Ako vaš kolega voli čitati, odaberite štivo koje voli ili koje biste mu vi preporučili. Uz personaliziranu posvetu na knjizi, vaš će kolega imati vječnu uspomenu od vas.

OPG proizvodi

Svaka mala sitnica iz domaćeg uzgoja dobro je došla na svačiji blagdanski stol. Osim hrane, to mogu biti i različiti začini, kao i kozmetika od prirodnih proizvoda s raznih OPG-ova diljem zemlje.

Vintage uspomena s buvljaka

Od gramofonskih ploča, starih slika, broševa, porculana, svašta danas možemo pronaći na buvljacima što nas može podsjetiti na neka davna vremena , a umjesto da kupujete stvari u trgovačkim lancima, poklonite ove godine jedinstveni poklon koji rijetko da možete naći negdje osim na buvljacima.

PHOTOS BY: Unsplash, press / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.