bill-mead-wmaP3Tl80ww-unsplash (2)

Još se uvijek stignete prijaviti na besplatni online tečaj o tome kako i zašto ugraditi solarne panele

GREEN_300_listici_sredina

Solarna energija

Ako vas zanima kako u vlastitom domu početi koristiti obnovljive izvore energije, u prvom redu solarne panele, onda je ovaj online besplatni tečaj upravo za vas. Donosimo detalje.

Zelena energetska zadruga poziva sve zainteresirane građane da prodube svoje znanje o solarnoj energiji i tehnologijama za kućanstva kroz interaktivan digitalni tečaj Solarna pismenost. Tečaj je namijenjen svima koji žele saznati više o korištenju potencijala sunčeve energije koji nam je na raspolaganju, bilo zato što planiraju ugraditi vlastitu solarnu elektranu, bilo zbog potreba na radnom mjestu ili u tijeku formalnog obrazovanja. Tečaj je besplatan i dostupan na web stranici Nasuncanojstrani.hr, servisa Zelene energetske zadruge za podršku u realizaciji solarnih elektrana za obiteljske kuće.

“Ovaj tečaj nastao je u suradnji s građanima iz cijele Hrvatske koji koriste naše usluge i sudjeluju u edukacijama Na sunčanoj strani. Prikupljanjem povratnih informacija o podršci koja im je potrebna u procesu realizacije vlastite solarne elektrane, oblikovali smo niz zanimljivih i dinamičnih mikrolekcija koje pomažu brzo usvojiti osnovna znanja vezana uz solarnu energiju za kućanstva.” pojasnila je Erica Svetec, voditeljica projekata u Zelenoj energetskoj zadruzi.

Tečaj Solarna pismenost sastoji se od sedam modula koji obuhvaćaju osnovne pojmove vezane uz solarnu energiju i tehnologije, rad i komponente mrežne elektrane za kućanstva, uvjete i korake ugradnje vlastite solarne elektrane, obračun električne energije iz solarne elektrane, ali i temu energetskih zajednica građana i energetskog siromaštva. Pojedini modul može se završiti kroz 25 min, a cjelokupan tečaj kroz tri sata. “Ovaj tečaj je dobar početni korak u snalaženju u prilikama koje nudi solarna energija – jedan od ključnih resursa koji se potiče sveprisutnom i neizbježnom zelenom tranzicijom. Da bismo se što bolje prilagodili novitetima i promjenama koje donosi tranzicija na obnovljivu energiju, neophodno je da razvijamo svoju pismenost u ovom području.” istaknula je Erica Svetec, voditeljica projekata u Zelenoj energetskoj zadruzi. Tečaj “Solarna pismenost” razvila je Zelena energetska zadruga uz podršku Google.org-a, Veleposlanstva SAD-a u Hrvatskoj, tvrtke Copperpot e-Learning i udruge Terra Hub.

PHOTOS BY: press, Unsplash / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.