pexels-rodnae-productions-6849259

Jeste li znali da Krapina subvencionira otpadne vrećice za zbrinjavanje dječjih i medicinskih pelena?

GREEN_300_listici_sredina

Ekološka odgovornost

Grad Krapina i za ovu je goidinu osigurao sredstva za subvenciju pravilnog zbrinjavanja otpada od pelena na što imaju pravi si roditelji do 3. godine djetetovog života kao i osobe koje iz zdravstvenih razloga koriste medicinske pelene.

Grad Krapina jedan je od rijetkih gradova koji u Hrvatskoj ima posebne vrećice za pelene kada je riječ o zbrinjavanju otpada. I dok su u glavnom gradu i dalje najveća komunalna briga plave vrećice za miješani komunalni otpad te koriste li ih svih stanovnici u zgradama ili nepropisno odlažu, u Krapini već neko vrijeme postoje i vrećice za pelene. I ne samo to, Krapina nastavlja subvenciju takvih vrećiva i u ovoj godini.

Pravo na na sufinanciranje troškova prikupljanja i zbrinjavanja pelena imaju roditelji za djecu do 3. godine života i osobe koje iz zdravstvenih razloga koriste pelene na način da im se odobrava korištenje 2 vreće za skupljanje pelena mjesečno. Zahtjev se podnosi Upravnom odjelu za društvene djelatnosti, poslove gradonačelnika i gradskog vijeća na propisanom obrascu, a nužno je priložiti presliku osobne iskaznice, rodni list djeteta, potvrdu liječnika da podnositelj zahtjeva iz zdravstvenih razloga koristi pelene.

Pružatelj usluge odvoza otpada, Krakom d.o.o. će temeljem evidencije korisnika kojima je odobreno pravo na pomoć, dostaviti Gradu Krapini račun za sufinanciranje odvoza otpada, sa specifikacijom cijene pojedinačno po korisniku za sve korisnike na popisu. U Hrvatskoj se godišnje prikupi oko 20 000 tona pelenskog otpada, a dnevno roditelj premota dijete i do 6 ili 7 puta. Ako kao u Krapini nemate adekvatne vrećice za zbrinjavanje pelena, odložite ih u miješani otpad.

PHOTOS BY: Unsplash, Pexeles / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.