Screenshot-2021-04-08-121331

Jeste li znali da Ikea ima besplatnu kuharicu s receptima od ostataka hrane? Preuzmite ju već danas!

GREEN_300_listici_sredina

Sastojke već imate!

Kako bi stala na kraj rasipanju i bacanju hrane, Ikea je objavila fenomenalnu kuharicu u kojoj ćete pronaći 50 recepata uglednih kuhara, a glavni sastojci su ostatci hrane koji bi inače vjerojatno završili na otpadu. Recepti su toliko originalni da svako jelo pretvaraju u potpuno novo gastronomsko iskustvo!

Održivost nastavlja rasti kao prioritet za potrošače i zato sve više brendova najavljuje planove za smanjenje svog utjecaja na okoliš smanjenjem materijalnog otpada. Švedski gigant Ikea udružuje snage s uglednim kuharima kako bi smanjili rasipanje hrane kod kuće s novom kuharicom nadahnutom ostacima hrane koji obično završe u našem smeću.

Ikea Kanada objavila je besplatnu digitalnu verziju nove kuharice pod nazivom “Ikea Scrapsbook” koja sadrži 50 recepata od ostataka hrane. Deset uglednih sjevernoameričkih kuhara, uključujući Adriana Fortea, Craiga Wonga i Trevora Birda, surađivali su s Ikeom na smanjenju kućnog otpada raznolikim izborom održivih obroka iz različitih svjetskih kuhinja. Među brojnim receptima se nalaze ukusni burgeri od jabuke, graha i repe, kao i kolač od čokolade i kore od banane.

Izdavanje kuharice naglašava Ikein cilj da do 2030. postane klimatski pozitivno poduzeće koje promiče kružni poslovni model ili onaj koji produžuje životni vijek proizvoda i reciklira materijale radi poboljšanja učinkovitosti resursa. S 2,2 milijuna tona hrane koja se godišnje troši u Kanadi, brend je smanjenje otpada od hrane učinio ključnim ciljem u svojim restoranima, kao i kuhinjama svojih potrošača. “Vidjevši koliko otpada nastaje u jednoj od najvažnijih prostorija u kući, krenuli smo nadahnuti Kanađane dajući ostacima hrane još jednu priliku nudeći nove, kreativne načine za smanjenje otpada kod kuće“, kaže u priopćenju voditeljica marketinga u Ikea Kanadi, Johanna Andren.

Ikea je u proteklih godinu dana objavila više inicijativa za povećanje održivosti, uključujući obustavu tiskanja kataloga i obvezujući se da će 50% prehrambenog asortimana biti biljnog podrijetla. Nastojeći zadržati ostatke hrane s odlagališta otpada, Ikea je do sada diljem svijeta smanjila svoj otpad od hrane za 31%, s ciljem smanjenja do 50% do kraja godine. Poziva kupce da učine isto u svojim domovima.
“Vjerujemo da svi u prehrambenom lancu moraju igrati svoju ulogu u prevenciji i smanjenju rasipanja hrane”, rekla je menadžerica za održivost Melissa Barbosa te dodala “Pružajući nova rješenja i oslanjajući se na strast naših suradnika i kupaca, možemo pomoći u suočavanju s izazovom rasipanja hrane“.

Znajući da bacanje hrane nije problem s kojim je suočena samo Kanada, Ikeinu besplatnu kuharicu OVDJE mogu preuzeti kupci diljem svijeta. Nas je oduševila, a vjerujemo da i vi nećete moći odoljeti jednom od ovih slasnih recepata.

PHOTOS BY: Ikea / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.