Jeste li već posjetili najzeleniji festival u Zagrebu?

GREEN_300_listici_sredina

Green River Festival

Prošlost, budućnost i sadašnjost se spajaju na Green River Festivalu, koji je u potpunosti usklađen s prirodom

Zagrebačko savsko kupalište nekada je bilo popularno mjesto druženja, zabave i zaljubljivanja. Iako ono danas više ne postoji, živa sjećanja na obiteljska okupljanja su ostala, na što podsjeća kultni film Tko pjeva, zlo ne misli. Kao idealna uvertira u jesen, na livadi kod zagrebačkog Hendrixovog mosta, 2.rujna će se moći pogledati spomenuti film. Jedan je to od niza evenata Green River festivala, zelenog eventa smještenog na livadi kraj zagrebačkog Hendrixovog mosta koji traje do 20. rujna.

Osim projekcija filmova, posjetitelji će moći uživati na Babinjaku, ženskom sunčalištu koje su izgradili članovi Udruge Priroda za sve, a koje je u potpunosti izgrađeno od prirodnih materijala. Kako spojiti prošlost s ljepotom sadašnjeg trenutka i novim tehnologijama osjetit ćete na solarnim ležaljkama, dok slušate glazbu sa solarne pozornice i rashlađujete se pod solarnim tuševima.

Organizatorica festivala Ana Rosandić ističe kako je cilj festivala kroz praktične primjere posjetiteljima približiti primjenu obnovljivih izvora energije. Uključujući rješenja budućnosti te potičući ljude na upotrebu alternativnih izvora energije u vlastitim domovima, aktivnosti Green river festivala uvode posjetitelje u novu dimenziju, dimenziju budućnosti u nepredvidljivim vremenima. Dugoročni cilj je kroz obnovljive izvore energije osiguravati električnu energiju za cijeli festival i u potpunosti postati neovisan o mrežnom sustavu. Tako bi se emisija CO2 svela na minimum i pridonijelo borbi protiv klimatskih promjena kao gorućeg problema današnjice.

Jednom tjedno Green oaza ugostit će i tematske plesnjake, a navečer nastupaju DJ-evi, Jeboton ansambl i mnogi drugi. Klince očekuju kreativne radionice uz svakodnevne izrade maskica #reusedontabuse od recikliranih materijala, a u igrama bez granica mogu se okušati i djeca i roditelji. Prošlost i budućnost spajamo VR naočalama i prizorima sa Save, a spretnost testirajte na slacklineu. Gurmane očekuju punjeni langoši, frkavci, slatke i slane green rolice i posebni kokteli Green River i Solar Sun, a 12. rujna širit će se miris šarana na rašljama u sklopu Ribičke večeri uz koncert Stampeda. Više informacija o festivalu pogledajte na Green River Facebooku i Instagram stranicama.

PHOTOS BY: Green.hr / Sva prava pridržana

Vezani članci

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.