MV5BOGRlYzI3OTMtMWM4NS00Y2U4LTg3Y2UtMzUwYTgyM2M2Mzk5XkEyXkFqcGdeQXVyNzI5MjI4MTc@._V1_

Jeste li već pogledali Netflixov dokumentarac koji je podijelio mišljenja zdravstvenih djelatnika?

GREEN_300_listici_sredina

Šokantne činjenice uzburkale strasti

Ako ste pogledali Cowspiracy i Seaspiracy, onda će vas sigurno zanimati i dokumentarni film istog autora What The Health koji iznosi šokantne činjenice o prehrani koju unosimo u organizam. Film je razbuktao strasti među liječnicima koji tvrde kako redatelj Kip Andersen pretjeruje.

Dokumentarac o zdravlju kojeg ne bi trebale gledati zdravstvene organizacije. Ovako je otprilike opisivan dokumentarni film What The Health nagrađivanih redatelja Kipa Andersena i Keegana Kuhna koji je uzburkao strasti među liječnicima, farmaceutima i drugim djelatnicima zdravstvene industrije. Dokumentarni film koji je dostupan na Netflixu kritizira utjecaj konzumiranja mesa, ribe, jaja i mliječnih proizvoda na zdravlje te propituje praksu vodećih zdravstvenih i farmaceutskih organizacija. Njegova primarna svrha je zagovaranje biljne prehrane.

Film prati Kipa Andersena dok intervjuira liječnike i druge pojedince o temama prehrane i zdravlja. Andersen je također prikazan kako pokušava kontaktirati predstavnike raznih zdravstvenih organizacija, ali odlazi nezadovoljan njihovim odgovorima. Kroz druge intervjue ispituje navodnu povezanost mesne, mliječne i farmaceutske industrije, kao i raznih zdravstvenih organizacija. “Meso, riba, perad i mliječni proizvodi debljaju nas, uzrokuju rak i dijabetes tipa 2 te nas truju toksinima”, ističe Kip Andersen koji je poznat i po dokumentarcima Cowspiracy i Seaspiracy koji su osvojili svijet. Razmišljajući o mladosti, Andersen se u dokumentarcu prisjeća djetinjstva kojeg je proveo uz hot dog i suhomesnate proizvode te se pita je li to bilo kao da je u biti pušio cijelo svoje djetinjstvo?

Namjera Andersena i suredatelja Keegana Kuhna bila je objasniti vezu između prehrane i bolesti i pomoći Amerikancima u odabiru zdravije hrane, no čini se kako je njegov pristup naljutio liječnike i farmaceute jer autori prema njihovom mišljenju, pogrešno opisuju i preuveličavaju kako određena hrana potiče bolest, nudeći uski pogled na znanost s odabranim studijama koje potkrepljuju isključivo njihove stavove. Također, tvrde da autori u filmu imaju mnoštvo zdravstvenih djelatnika koji su naklonjeni pravima životinja i vegana, a ne uravnoteženiji popis stručnjaka. S druge pak strane, mnogi tvrde da je to samo izražavanje nezadovoljstva jer su autori iznijeli brutalnu istinu koja struci nimalo ne ide na ruku. Dovoljno argumenata za kišno večer provesti pred ekranom uz ovaj dokumentarni film koji je, čini se, podigao prašinu u svijetu.

PHOTOS BY: Instagram / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.