315601887_867604950906058_4261156109668888861_n

Jeste li već odgledali drugu sezonu serije “Down to Earth”? Ako niste, morate!

GREEN_300_listici_sredina

Lekcije za mlađe generacije

Netflixov hit dokumentarac "Down to Earth" dobio je drugu sezonu gdje se Zac Efron ponovno ujedinjuje sa stručnjakom za wellness, Darinom Olienom. Zajedno putuju Australijom u potrazi za održivim praksama i zdravim životnim stilovima, putem educirajući gledatelje kroz lokalnu hranu, običaje i kulturu.

Zac Efron se vratio s drugom sezonom dokumentarne serije “Down to Earth” koja se ovaj put odvija u Australiji. Serija počinje tako da Zac objašnjava kako je točno nastala ova sezona. Efron kaže da je, dok je bio na odmoru u Australiji, stupilo na snagu globalno zatvaranje zbog COVID-a 19, zbog čega je na kraju ostao u zemlji mjesecima. “Isprva sam zaglavio ovdje, a na kraju sam se zaljubio u ovu zemlju”, objašnjava Zac. Kada je shvatio da će ostati u Australiji, pozvao je ostatak ekipe da mu se pridruži i da zajedno istraže Australiju te snime drugu sezonu.

U prvoj sezoni Efron i njegov suvoditelj, autor i wellness stručnjak Darin Olien, putuju u različite zemlje za svaku epizodu. Ovaj put svaka epizoda istražuje drugačiji aspekt Australije i tamošnje napore za očuvanje i održivost koji se, nadamo se, mogu primijeniti i drugdje na planetu.

Emisija je niz edukativnih priča povezanih s Efronovom naracijom i povremenom animiranom sekvencom, dok on objašnjava značaj određenih regija, kultura ili ekoloških skupina koje se bore s različitim problemima. Efron nas na simpatičan način upoznaje s ljudima koji pokušavaju pronaći rješenja za neke velike probleme i pokazuje nam da i mi možemo nešto promijeniti.

Na svojim putovanjima susreću se s članovima plemena Darug, idu iz Sydneyja u područje Greater Blue Mountains, spuštaju se niz vodopad, susreću se s timom koji obnavlja populaciju koala nakon nedavnih šumskih požara, razgovaraju sa zaštitnicima prirode koji rade na ponovnom uvođenju tasmanijskih vragova u prirodu, istražuju moć gljiva i koraljnih grebena koji okružuju Australiju i još mnogo, mnogo toga.

Down To Earth izdvaja se od većine drugih emisija o putovanjima time što se manje fokusira na slikovite vidike i kulinarske kvalitete mjesta koja posjećuje (iako ima i toga), a više na napore ljudi da zaštite okoliš i životinje te da žive održivije. Zac i Darin razgovaraju s ljudima koji se bore protiv klimatskih promjena i rade na skalabilnoj održivosti kako bi naučili što je potrebno za promjenu. Čineći to, oni iz prve ruke vide razaranje uzrokovano šumskim požarima 2020. i što Australci čine u borbi protiv učinaka katastrofa izazvanih klimom.

Ova emisija savršeno kombinira putovanja, istraživanje kultura, učenje o održivosti, simpatične voditelje i humor te je dovela Zaca do osvajanja Daytime Emmyja prošle godine za vođenje prve sezone. U emisiji “Down to Earth” će uživati svi koji žele uživati u ljepotama prirode i nešto naučiti. Poruka o ostavljanju Zemlje u istom stanju u kakvom ste je zatekli čini se posebno važnom za mlađe gledatelje pa je ova emisija idealna i za djecu.
.

PHOTOS BY: Instagram / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.