jan-bottinger--kChshW17rw-unsplash

Jeste li već čuli za prvu streaming platformu na kojoj možete gledati dokumentarce i filmove eko tematike?

GREEN_300_listici_sredina

Odabrani sadržaj za spas planeta

Riječ je o streaming platformi Ecoflix gdje svi ljubitelji dokumentaraca o flori i fauni mogu 24 sata uživati u raznolikim filmovima koji imaju i posebnu namjeru.

Svi ljubitelji dokumentarnih filmova i filmova o okolišu, životinjama i planet Zemlji napokon su došli na svoje jer se nedavno otvorio streaming servis, odnosno platforma gdje pušta upravo takav sadržaj. Ecoflix je prva svjetska globalna neprofitna streaming platforma usredotočena na proizvodnju vlastitih emisija koje su posvećene očuvanju divljih životinja i stabilizaciji planeta. Gledatelji mogu besplatno gledati niz originalnih dokumentarnih filmova i igranih programa uz prethodnu registraciju, a mogu gledati i tjedni pregled vijesti Pulse koji vodi suosnivačica Kids Against Plastic, Ella Meek. Gledatelji također mogu gledati vodeću emisiju Eco-Trailblazers i seriju o divljim životinjama On Safari with Nala.

Ova platforma koja mnogima omogućuje eko filmski sadržaj ujedno će postati i besplatan obrazovni resurs na području zaštite okoliša, klime i životinjskog svijeta u čak 9,000 škola u Ujedinjenom Kraljevstvu. Ecoflix platforma je zamisao američkog filantropa i zagovronika životinjskih prava Davida Casselmana, a sadržaj je razvio i producirao tim koji je osvojio više nagrada BAFTA i Emmy, na čelu s kreativnim direktorom Fresh Start Media, Marshallom Corwinom. I naknadna pretplata na ovaj TV streaming ima puno veću svrhu. Naime, ona se donira partnerskoj neprofitnoj organizaciji po vašem izboru.

Podrška globalnim neprofitnim organizacijama uključuje The Born Free Foundation, Project Everyone, Kampanju Ujedinjenih naroda Trillion Tree Campaign i National Park Rescue. Neprofitni dio također ima svoju dobrotvornu organizaciju, Ecoflix Foundation koja radi na terenu spašavajući i podržavajući divlje životinje diljem svijeta. To je uključivalo projekt u suradnji s drugim nevladinim organizacijama, neprofitnim partnerima i glazbenicom Cher za spašavanje Kaavana, najusamljenijeg slona na svijetu u pakistanskom zoološkom vrtu. Sada je premješten u utočište za divlje životinje Kambodže u Kambodži. Zaklada Ecoflix također je uključena u kampanju za puštanje slona Billyja iz zoološkog vrta u Los Angelesu. Snažan fokus na ova neprofitna partnerstva usmjeren je na poticanje gledatelja da pomognu napraviti stvarnu razliku. Svaka originalna produkcija uključuje i praktične savjete i prijedloge koji pomažu gledateljima da budu dio rješenja bez obzira na to koliko je mali korak. 

PHOTOS BY: Unsplash / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.