that-90s-show-that-70s-show-spinoff-set-design-1674079635

Jeste li u novoj Netflixovoj spinoff seriji uočili ove predmete iz “Ludih 70-ih”?

GREEN_300_listici_sredina

Bude nostalgiju

Godina je 1995. i Leia Forman, kći Erica i Donne, posjećuje baku i djeda tijekom ljeta, gdje se zbližava s novom generacijom djece iz Point Placea pod budnim okom bake Kitty i strogim pogledom djeda Reda. Osim njezinih roditelja, glavnih likova kultne serije "Lude 70-e", u spinoff seriji "Lude 90-e" pojavljuju se još neka poznata lica, ali i razno razni predmeti...

Dugoiščekivana serija “Lude 90-e” stigla je na Netflix, što znači da je vrijeme da se vratite u Point Place po još jednu dozu nezaboravnih uspomena. Budući da je riječ o spinoff seriji kultnih “Ludih 70-ih”, možete očekivati mnoga poznata lica i potpuno novu skupinu djece koja žudi za avanturama. Radnja nove serije odvija se tijekom ljetnih praznika 1995. godine što znači da su za seriju morali izraditi nove setove, ali odali su i veliku počast originalnoj seriji.

Za početak, producenti su odlučili ukrasiti podrum u kojem se djeca okupljaju starim namještajem iz serije “Lude 70-e”. Iskoristili su namještaj koji je prethodno korišten za dnevnu sobu, kao da su Kitty (koju glumi Debra Jo) i Red (kojeg glumi Kurtwood Smith) premjestili te predmete u podrum nakon što su preuredili kuću. “Mislili smo da će Red i Kitty preurediti kuću, ali da će to učiniti s tapetama, a ne s velikim dodacima”, rekao je sutvorac Terry Turner u kratkom izvješću za medije.

Kako bi vizija novog podruma postala stvarnost, scenografkinja Tara Stepheneson-Fong svaki je komad mukotrpno obnovila. Ostali povratni rekviziti u podrumu uključuju staru kacigu Green Bay Packersa, postere i užad s vrata Kelsovog kombija koja visi na vješalici. U uvodnoj odjavnoj špici, možete vidjeti stari televizor obitelji Forman s gornjeg kata uguran u kut podruma.

Kako bi stvari bile još autentičnije, neki članovi originalne glumačke postave serije “Lude 70-e” čak su vratili rekvizite koje su uzeli nakon završetka snimanja. Ashton Kutcher i Mila Kunis (koji su reprizirali uloge Micheala Kelsa i Jackie Burkhart) došli su opremljeni kovčegom, stolicom i raznobojnim okruglim jastukom za podrumski set. Debra Jo je dostavila stakleno grožđe na podrumskom stoliću i fotografije obitelji Forman – uključujući onu s Betty White i Tomom Postonom kao Kittynim roditeljima, koja se može vidjeti na polici za knjige u dnevnoj sobi. Wilmer Valderrama, koji se vratio kao Fez, vratio je Vista Cruiser automobil.

Tijekom stvaranja nove kuhinje obitelji Forman, scenograf Greg Grande kao glavne detalje odabrao motive voća i pijetla s plavim ormarićima kako bi zamijenio sove i zelene ormariće iz “Ludih 70-ih”. Nekoliko sova iz starog kompleta prikazano je na policama za knjige u dnevnoj sobi. Druga ažuriranja kuće obitelji Forman iz 90-ih uključuju karirani kauč s jastucima s cvjetnim motivima i volanima u dnevnoj sobi.

Vjerovali ili ne, pronaći namještaj i tkanine iz 90-ih nije bilo lako. “Većina ljudi još uvijek ima namještaj iz 90-ih, pa je to bio izazov”, kaže Stepheneson-Fong. Dekoraterka je nabavila mnoge predmete iz second-hand trgovina i antiknih trgovačkih centara, a najteže je bilo pronaći stolić za kavu u dnevnoj sobi.

Još jedna lokacija koja je poznata svim obožavateljima originalne serije je The Hub. Prilikom ukrašavanja lokalnog okupljališta, Stepheneson-Fong je na zidove objesila starinske fotografije Wisconsina i dala izraditi prilagođene grafike u starinskom stilu za tvrtke iz Wisconsina. “Htjela sam da bude svojevrsna oda Wisconsinu, a da se i dalje osjeća kao mjesto gdje se izvorna glumačka ekipa družila”, kaže ona. “Pokušala sam zadržati neke originalne predmete u prostoru tako da kada uđeš se osjećaš kao da si se vratio kući.”

U novoj seriji prvi put upoznajemo Gwen (glumi je Ashley Aufderheide) dok pleše u spavaćoj sobi inspiriranom punk pokretom Riot grrrl. Zidovi su prekriveni posterima, tepih je ljubičast, a tu su i zanimljivi detalji poput krznenog dnevnika, plastične kutije za šminku i kolekcija CD-ova. “Komad iz njezine sobe koji mi se najviše sviđa je njezina komada koja je cijela ukrašena kolažom različitih oblika i boja. Našla sam je u skladištu Warner Bros. i izgleda kao nešto što bih ja sama mogla napraviti u njezinim godinama”.

Sa sigurnošću se može reći da je novi sitcom prepun nostalgije i idealan za sve ljubitelje 70-ih ili 90-ih. Jeste li već odgledali novu seriju? Ako još niste, probajte prilikom gledanja uočiti predmete o kojima smo pisali.

PHOTOS BY: NETFLIX, Instagram / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.