3

Jesensko varivo koje će vam ugrijati duh i tijelo

GREEN_300_listici_sredina

Došlo je vrijeme kad variva vladaju

Siva jesen ima vrlo šarenu i raznoliku ponudu povrća i voća. Zapravo, sve boje jesenskog lišća možemo vidjeti i na tržnicama koje toliko volimo posjećivati. Pa i kad tom svom bogastvu dodamo zdravi bulgur...

Koje su vam prve kulinarske asocijacije na jesen?

Variva, točan odgovor!

Jedan ukusni jesenski s hrpom povrća i bulgurom pripremili smo vam za ove hladne dane koje jedino boje i okusi ovog variva mogu poboljšati. Naravno, bundevu ne možemo preskočiti. Tu kraljicu jeseni obožavamo, jer je lako probavljiva i nutritivno bogata namirnica.

Boja bundeve ukazuje da je ova namirnica bogat izvor beta karotena. Beta karoten je snažan antioksidans koji štiti organizam od utjecaja slobodnih radikala, jača imunitet…a u hladnijim danima jak imunitet svakako je prioritet.

Uz celer, kelj i mrkvicu, ovo šareno bogato varivo ima još jednu hranjivu žitaricu – bulgur. Ima malo masti, niskokalorična je i pogodna za vegetarijance i vegane. Jede se kao prilog, “rižoto” ili kao salata, a može se napraviti kao slatki doručak, možete njime puniti patlidžane ili raditi burgere. A možete ga i dodati ovom ukusnom varivu!

Dobar tek! Puno vam je toplije, zar ne!?

PHOTOS BY: YumYumParadise, Unsplash, Freepik / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.