pexels-ready-made-3850512

Jednostavna aplikacija s kojom ćete smanjiti potrošnju plastike

GREEN_300_listici_sredina

Potpuno je besplatna!

Prilikom idućeg odlaska u dućan, isprobajte novu aplikaciju koja će vam možda pomoći da pametnije birate ono što kupujete.

Mnogi znamo da plastika ima štetan utjecaj na planet, ali smanjenje njezine potrošnje često je teško pretočiti u djela. Ako se pitate kako smanjiti potrošnju plastike za jednokratnu upotrebu, a čini vam se kao kompliciran proces, postoji aplikacija koja je možda upravo ono što trebate.

MyPlasticDiary je nova aplikacija koja će vam pomoći da se riješite prekomjerne količine plastike u svakodnevnom životu. Tvrtka koja stoji iza aplikacije, koju možete preuzeti na App Storeu i Google Playu, omogućuje vam praćenje koliko plastike koristite na dnevnoj bazi i pomaže vam smanjiti korištenje materijala prema kojem smo na neki način razvili ovisnost.

Kako funkcionira? Vrlo jednostavno!

Koristeći aplikaciju, možete prijaviti svu plastiku koju svakodnevno koristite. Možete čak navesti vrstu pakiranja i veličinu. Nakon toga lako možete pratiti potrošnju na dnevnoj, tjednoj i mjesečnoj bazi kako biste lakše definirali svoj plastični otisak. Štoviše, aplikacija vam pomaže raspodijeliti upotrebu po kategorijama, pa možete čak vidjeti na kojim područjima trošite najviše plastike, primjerice tijekom konzumacije raznih slatkih i slanih grickalica.

Sa željom da motivira ljude na akciju, aplikacija nudi virtualne nagrade i omogućuje vam postavljanje ciljeva koji će vam pomoći da krenete u pravom smjeru. Svoj napredak možete podijeliti s prijateljima na društvenim mrežama kako biste i njih potaknuli da slijede vaš primjer.

MyPlasticDiary je pokrenuo tročlani tim koji želi pomoći ljudima da usklade obveze prema zaštiti okoliša s užurbanim poslovnim i privatnim životom. Cilj im je ovu vrstu informacija učiniti lako dostupnima za sve ljude kao što su to danas savjeti za fitness i prehranu. Aplikacija je namijenjena pojedincima, ali tim se nada da će se alat koristiti i za podizanje svijesti u školama i sveučilištima.

PHOTOS BY: MyPlasticDiary, Press, Pexels, Green.hr / Sva prava pridržana

Vezani članci

No results found.

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.