Dan zaklade Novo sutra i 20. godina PPD-a u Petrinji (17)

Jedno sasvim posebno slavlje ovog je vikenda okupilo sve Petrinjce

GREEN_300_listici_sredina

Druženje u zelenoj oazi Strossmayerovog parka

Druženje je počelo edukativno i ekološki osviješteno uz zabavni kviz kojeg je vodio Luka Bulić koji je djecu iznenadio i pjesmom Štedi štedi, jer energija puno vrijedi, baš poput naziva izložbe koja je bila postavljena oko fontane.

Okruglu, 20. obljetnicu poslovanja i Dan zaklade Novo sutra, Prvo plinarsko društvo proslavilo je u velikom stilu! Subotnje prijepodne u glavnom Petrinjskom perivoju izgledalo je šareno, veselo, plesno i edukativno, baš kako i priliči jednom rođendanu na kojem se slave hvalevrijedni projekti i uspješno poslovanje.

Pravo je uzbuđenje među djecom i mladima zavladalo kad je na glavnu binu Strossmayerovog šetališta stala Mia Dimšić. Miljenica publike svojim je najvećim hitovima stavila „točku na i“ najveselijeg druženja kojeg su, simbolično, u Petrinji organizirali PPD i zaklada Novo sutra, koja je još u svibnju pokrenula humanitarni projekt za pomoć najugroženijoj skupini na ovom području zahvaćenom potresom – djeci. Nakon što su djecu s područja djelovanja tri Centra za socijalnu skrb – Siska, Petrinje i Gline te štićenike Dječjeg doma Vrbina iz Siska ovo ljeto odveli na besplatno ljetovanje, osigurat će i mjesečne stipendije te besplatno polaganje vozačkog ispita za srednjoškolce dok će učenici osnovnih škola dobiti informatičku opremu. Uz sve to, ove su subote Petrinju pretvorili u pravu „party“ zonu uz mnoštvo sadržaja baš za djecu i mlade – Playstation i VR zonu, društvene igre u divovskim izdanjima, dvorce za napuhavanje, ulične zabavljače i nekoliko food i snack zona koje su oduševile i one malo starije.

Druženje je počelo edukativno i ekološki osviješteno uz zabavni kviz kojeg je vodio Luka Bulić koji je djecu iznenadio i pjesmom Štedi štedi, jer energija puno vrijedi, baš poput naziva izložbe koja je bila postavljena oko fontane. Radovi gotovo 500 djece na temu održivosti i energetske učinkovitosti koji su se prijavili na natječaj kojeg je PPD realizirao u suradnji s udrugom Lijepa naša postali su prava mala umjetnička instalacija u centru Petrinje kojom su ostali oduševljeni brojni posjetitelji, ali i Doris Pinčić, voditeljica cijelog programa i druženja kojem se pridružio i Mario Mlinarić. Najpoznatiji hrvatski trener za svu okupljenu djecu iz Petrinje i okolice pripremio je sportski izazov i pokazao kako se na zabavan način usvajaju zdrave navike.

Tako se druženje u zelenoj oazi Strossmayerovog parka pretvorilo u dan pun smijeha i pozitivnih vibracija za brojne posjetitelje koji su na najljepši mogući način uljepšali Dan zaklade Novo sutra i jubilarnu obljetnicu jedne od najvećih energetskih tvrtki u Hrvatskoj.

PHOTOS BY: Press / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.