_Advent na Gradecu (10)

Jedan zagrebački advent ove godine skriva predivnu humanitarnu priču

GREEN_300_listici_sredina

Blagdanska euforija može početi

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Kuglia po kuglica, bor po bor i nekom ste stvorili nezaBORavni Božić!

Paljenjem lampica na najljepšoj adventskoj lokaciji, onoj na platou Gradec, adventska zagrebačka čarolija i službeno je započela! Nakon što su gradonačelnik Tomislav Tomašević, predsjednik Gradske skupštine Joško Klisović i direktorica Turističke zajednice grada Zagreba Martina Bienenfeld službeno otvorili Advent na Gradecu, dobra zabava iznad grada mogla je početi!

Ipak, nije samo paljenje lampica privuklo poznata lica već je jedna puno veća, humana priča iza toga. Glavni cilj ovogodišnjeg Adventa na Gradecu jest stvoriti nezaBORavni Božić za 31 obitelj slabijeg imovinskog stanja. Oni će, kao članovi udruge Mali zmaj, na sam Badnjak dobiti okićene jelke, baš one koje su prvo ukrasili poznati gosti i influenceri, a koje će narednih 27 dana moći dekorirati i svi ostali posjetitelji adventa. Kuglice, mašnice, orašare, pahuljice ili ukrase iz kućne radinosti svatko može ponijeti od kuće i doći do zone s u kojoj se nalaze neokićeni borovi i tako, iz dana u dan, stvarati najljepša drvca. Borovi koji se neće donirati obiteljima, bit će vraćeni nazad u prirodu.

Također, oni koji nisu ponijeli dekoraciju za borove, na adventskoj kućici moći će ih kupiti po simboličnoj cijeni, a sav skupljeni prihod od prodaje donirat će se udruzi koja radi na poboljšanju kvalitete života siromašne i nezbrinute djece te obitelji.

Uz ovaj lijep društveno odgovorni i humanitarni projekt, dobro poznata gornjogradska adventska lokacija nudi jako puno sadržaja i razloga za posjet. Prošećite “ulicama” među 250 borova i otkrijte čak 5 foto zoni koje su već prvog dana osvojile društvene mreže. Među čak 4000 kuglica i predivnih ukrasa, prava blagdanska atmosfera zavladala je ovim gornjogradskim događajem koji iz godine u godinu okuplja sve veći broj domaćih i stranih gostiju. S najljepšim pogledom na grad i predivno uređenim pozicijama, Advent na Gradecu i ove godine opravdat će svoju titulu najljepšeg mjesta za stvaranje najboljih blagdanskih fotografija i uspomena.

PHOTOS BY: PR / Sva prava pridržana

Vezani članci

Napravi nešto zeleno već danas.

Klikni „prijavi se“
i na pravom si putu!

Copyright 2022 © Sva prava pridržana - GREEN.HR

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.