7

Jedan je od najpopularnijih drogerijskih make up brendova lansirao prvu održivu liniju šminke

GREEN_300_listici_sredina

Noviteti za vašu kozmetičku torbicu

Maybelline New York najavljuje novu inicijativu održivosti pod nazivom "Conscious Together", u sklopu koje je upravo lansirao svoju "Green Edition" liniju šminke napravljenu bez sastojaka životinjskog podrijetla.

Beauty div Maybelline New York upravo je lansirao Green Edition, liniju proizvoda za šminkanje bez sastojaka životinjskog podrijetla. Linija uključuje Mega Mousse maskaru, Balmy rumenilo za usne i tonirano ulje Superdrop. Linija Green Edition dio je Maybellineovog novog programa održivosti Conscious Together i prva linija koju je certificirao Cradle to Cradle koji ocjenjuje proizvode prema ekološkim i društvenim kriterijima.
Maybellineov novi Conscious Together program sastoji se od četiri cilja održivosti koje želi postići do 2030.: prijelaz na 100-postotnu recikliranu plastičnu ambalažu; rad s konzultantskom tvrtkom South Pole na razvoju tehnologija recikliranja šminke; smanjiti emisije ugljika za 50 posto od cijelog životnog ciklusa proizvoda; i za svoje proizvode koristiti 95-postotne formulacije na prirodnoj bazi, dobivene iz obilja minerala ili kružnim procesima.

Posljednji cilj u programu Conscious Together naveo je Maybelline da razvije svoju novu Green Edition liniju koja sadrži najmanje 70 posto sastojaka prirodnog porijekla. “Svi mi u Maybellineu želimo napredovati i inspirirati industriju da napreduje”, rekla je za medije Trisha Ayyagari, predsjednica globalne marke Maybelline New Yorka. “Razmatrali smo ključna područja u kojima bi Maybelline mogao imati pozitivan utjecaj na okoliš i postavili ambiciozne ciljeve koji će voditi naše poslovanje do 2030. Prepoznajemo da ima još puno toga za učiniti i predani smo konkretnim akcijama koje će nam pomoći da ubrzamo našu održivu transformaciju.”

Proizvodi su veganski, formulirani su bez parabena, vazelina, formaldehida, silikona, konzervansa BHT i mineralnog ulja. Prema izjavi brenda, on definira sastojke “prirodnog podrijetla” kao one koje zadržavaju 50 posto ili više molekularne strukture od izvornog, prirodnog stanja. Staklena boca toniranog ulja izrađena je od 20 posto recikliranog materijala; poklopac i baza rumenila za usne izrađeni su od 95 posto reciklirane plastike; a tuba maskare izrađena je od 95 posto reciklirane plastike. Napravljeni su od 84 posto, 93 posto i 99 posto sastojaka prirodnog porijekla.

Lansiranje je dio većih napora Maybellinea prema održivosti. “Razmatramo sva ta različita područja proizvodnje, pakiranja, zbrinjavanja i formulacije i zaista smo željeli jasno preuzeti obveze sa svakim od njih. Danas je 73 posto mjesta koja proizvode Maybelline ugljično neutralno, a do 2025. 100 posto tih mjesta bit će ugljično neutralno. Od 2018. zamijenili smo 600 tona djevičanske plastike s recikliranim materijalima, a do 2030. naša je predanost izraditi svu našu ambalažu od 100 posto reciklirane plastike”, rekla je Ayyagari.

PHOTOS BY: Maybelline New York / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.