hep

Izvanredna revizija u HEP-u: Češljaju se svi ugovori

GREEN_300_listici_sredina

Rezultati za dva mjeseca

Iz Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja potvrdili su da je u tijeku izvanredna revizija poslovanja u HEP-u. Zatražio ju je sam ministar Filipović.

U tijeku je izvanredna revizija u Hrvatskoj elektroprivredi. Prema pisanju Večernjeg lista, zatražio ju je ministar gospodarstva i održivog razvoja Davor Filipović. Cilj revizije je analizirati sve ugovore nabave i prodaje energenata, od električne energije, ugljena do plina, objasnili su iz Ministarstva, a prenosi HINA. Rezultate izvanredne revizije očekuju u roku od dva mjeseca, a ovisno o rezultatima i definiranje daljnjih koraka.

Reviziju će obaviti tvrtka Confida d.o.o. koja mora utvrditi kako je HEP poslovao od početka prošle godine do 30. rujna ove godine. Morat će pregledati nabavne, prodajne i tržišne cijene energenata, razdoblja za koja su ugovori sklopljeni, kao i uvjete sklapanja.

Iz Ministarstva poručuju da je cilj revizora ujedno i analiza sustava internih kontrola. Moraju napraviti i osvrt na ulogu interne i eksterne revizije te revizorskog odbora, ponajprije u dijelu preporuka dostavljenih upravljačkim strukturama, javljaju iz Ministarstva. Dodaju kako revizori mogu ispitati i druge okolnosti važne za poslovanje HEP-a koje uoče tijekom postupka revizije.

PHOTOS BY: Green.hr / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.