Izradite vlastito sredstvo za čišćenje biljaka

GREEN_300_listici_sredina

Vaše biljke moraju disati

Da biste kućnim biljkama osigurali dovoljnu protočnost zraka i da bi one mogle povratno održavati fotosintezu, nužna je pravilna briga oko njih. Pronašli smo jednostavno i univerzalno sredstvo za čišćenje biljaka!

Održavanje vaših biljaka čistima je od iznimne važnosti. Prašina, mrlje od vode, jajašca insekata lako se nastane na listovima vaših zelenih ljubimaca, a i neka druga forma nepogodne može ući ispod površine lijepih listova i zaustaviti fotosintezu. Ne samo da dobra higijena o biljkama znači i olakšanu fotosintezu, nego će i vaše biljke dobiti prekrasan sjaj. Čistite svoje biljke uz pomoć brisača prašine, nježne krpe ili neke druge tkanine koja neće štetiti biljci. Donosimo i dva dodatna savjeta:

Dok čistite bilje, bilo bi dobro zaštiti zemlju kojoj dodatna tekućina, sprej ili alkohol ne trebaju. Prekrijte zemlju plastičnim pokrovom, a kada završite s čišćenjem, jednostavno maknite pokrov, foliju ili neki drugi oblik zaštite koji ste već odabrali. Da biste spriječili nastambu gljivica, svoje ljubimce uvijek čistite ujutro kako biste im ostavili dovoljno vremena da se posuše prije večeri.

Primer za sjaj

Pomiješajte malu količinu jabučnog octa i vode za čarobni izgled mesnatih listova. Ovaj primer koristite samo na biljakama voštanih listova poput filodendrona ili dracene, i uzmite si vremena da dobro proučite biljku i kvalitetu njezinih listova. Prvo probajte na jednom listu i nakon par dana ponovno opažajte što se događa s namazanim listom. Ako izgleda dobro, znači da mu sastojci primera za sjaj odgovaraju i možete nastaviti s primjenom.

Shimmer

Za lijepi sjaj pomiješajte mlijeko i vodu ili majonezu i vodu. Namočite rupčić u tu smjesu i lagano očistite listove. Pazite! Samo gornji dio, kako ne biste oštetili stomatu. Uzmite suhu krpicu i odstranite višak vode, a ovaj postupak ponovite najviše dva puta mjesečno! Druga opcija za sjaj listova je da dodate jednu ili dvije kapi mineralnog ulja i učinite sve isto. Znajte da ove biljke ne smiju doći u izravan doticaj sa suncem!

PHOTOS BY: Unsplash / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.