Iz Čudesne šume Marija Romulića stižu čudesne kreme protiv bolova, proširenih vena i krema protiv akni

GREEN_300_listici_sredina

Ultrazvučnim postupkom do najboljih sastojaka

Mario Romulić iz OPG-a Čudesna šuma jedan je od najkreativnijih vrtlara s kojima smo imali priliku surađivati. Mario se na svojem samoodrživom eko imanju bavi ekološkom proizvodnjom hrane po principima biodinamike i prirodnog poljodjelstva. Kada smo čuli da je počeo proizvoditi organske kreme, morali smo saznati o kakvim je kremama riječ.

Mario Romulić hrvatski je fotograf koji je postao prepoznatljiv po svojim “wildlife” fotografijama, a zbog nevjerojatnih kadrova koje je snimio u Kopačkom ritu, prozvan je njegovim “dobrim duhom”. Tijekom pandemije Mario je svoj stari posao zamijenio eko imanjem Čudesna šuma koje se nalazi nedaleko od Bilja, u okolici Osijeka. Zbog toga mu je danas život manje stresan i ispunjen zdravljem, mirom, spokojem i srećom.

Ozbiljni zdravstveni problemi potaknuli su Marija da počne proučavati hranu koju kupujemo u trgovinama, a zbog toga je prije šest godina krenuo uzgajati hranu u svom malom vrtu. “Zaključio sam da hranu moram proizvoditi sam ako se želim zdravo hranit”, smatra Mario.

U samim počecima kultiviranja vrta učio je o permakulturi, kasnije je otkrio biodinamičku poljoprivredu i tome se u potpunosti posvetio. “Biodinamika je možda i najekstremniji oblik ekološkog uzgoja hrane. Hrana koja se dobije takvim pristupom smatra se lijekom, toliko je zdrava i puna vitaliteta. Konzumacijom takvih plodova prenosim životnu snagu na sebe.”

Uvidjevši koliko hrana koju uzgaja dobro utječe na njegovo zdravlje, Mario je odlučio otići korak dalje i nedavno se počeo baviti prirodnom kozmetikom, odnosno proizvodnjom organskih krema protiv bolova i proširenih vena te kreme protiv akni.

“Kreme su rađene od naših biljaka koje uzgajam biodinamičkim uzgojem. Koristimo biljke kao što su medicinska konoplja, lavanda, aloe vera, čuvarkuća i habanero papričica. Dobivene su tako što ultrazvučnim postupkom vršimo ekstrakciju biljaka”, rekao nam je prošlogodišnji dobitnik Green Prix nagrade u kategoriji Greenlider.

Za izradu krema Mario je kupio laboratorij. U njemu se nalazi ultrazvuk i stroj za evaporaciju tinktura. “Iz tinkture suhog cvijeta konoplje izvlačimo alkohol, zatim njega koristimo za izvlačenje ekstrakta iz biljke i tako dobivamo ulje koje kasnije miješamo u kreme. Cijeli postupak izrade završavamo ultrazvučnim postupkom koji je, recimo tako, najmoderniji i najkvalitetniji način izvlačenja ekstrakta. Zvukom se ulazi u stanicu i vadi ekstrakt biljke, odnosno njezina najbolja svojstva”, objašnjava nam Mario.

Kao što je rekao, kreme je počeo raditi zbog sebe i svojih zdravstvenih problema. “Recepte izrađujem u suradnji s različitim doktorima kineske medicine, provjeravamo koji su ekstrakti najbolji i na koji način napraviti proizvod koji će zadovoljiti sve potrebe, koliko je to moguće. Na sebi i članovima svoje obitelji sam testirao prve proizvode. Djeca su imala probleme s aknama, ja sam s bolovima u zglobovima, a suprugu su mučile proširene vene. Kreme su se pokazale odlične za sve naše probleme”.

Kada je prije par dana na Facebook profilu objavio da je počeo s proizvodnjom krema, naišao je na val pozitivnih reakcija vjernih pratitelja koji su u komentarima se predbilježavali za Marijeve organske kreme. “Interes je golem, ali mi ne radimo kreme u velikim količinama. To su male serije, ali oni koji su ih imali priliku isprobati ih su oduševljeni. Ne biste vjerovali kakve su promjene osjetili nakon samo par korištenja”.

Nažalost, još neko vrijeme ćemo morati pričekati da čudesne kreme dospiju do svakoga kome su potrebne, ali budući da Mario uspije u svemu što naumi, tako vjerujemo da će ubrzo uspjeti i u tome da dokaže ljudima diljem Hrvatske čarobnu i ljekovitu moć prirode.

PHOTOS BY: Mario Romulić / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.