Iskoristite prirodne sastojke – izradite DIY bojice

GREEN_300_listici_sredina

Pogledajte u hladnjak i smočnicu, iznenadit ćete se!

Volimo hobije, no često zaboravljamo kako nas mirisi i boje iz DIY dodatka mogu smetati i na kraju nas dovesti do alergije. Spriječite mogućnost alergena i posegnite za prirodnim bojama!

Sjećate li se kako ste u čudu znali promatrati bake koje su uvijek čuvale ovojnice luka, bilo ljubičastog bilo žutog ili bijelog? Odgovor je uvijek bio isti: “Trebat će nam kada dođe Uskrs!” Tada ste vjerojatno ismijavali baku, no danas kada sami bojite jaja za blagdanski stol ili dekoracije radi, sjetite se koliko prekrasnu boju i tehniku pružaju upravo ti ostaci luka. A što tek kažete na nebeski plavu ili ružičastu boju koju chefovi postižu na jelima koja inače nisu te neobične boje? Borovnice i cikla su najčešći odgovor! Isti recept iz kuhinje možete primijeniti i kada se primite kistova za slikanje papira, platna ili nečeg drugog što vam padne na pamet. Možemo ovdje opet ponoviti poznato pravilo: “Ono što možete jesti, dobro je za sve – čišćenje, bojenje, njegu tijela..”.

Već i sam proces kreiranja prirodnih vodenih boja je zabavan, što je pokazao preslatki YouTuber Max, koji je za pripremu svojih bojica koristi špinat za zelenu, kurkumu za žutu, kakao prah za smeđu i jagode uz dodatak cikle za crvenu nijansu. Konačan rezultat je nekoliko jarkih boja s različitim okusima i mirisima. Iako se Maxu miris određenih boja nije svidio, uz pomoć njih je uspio kreirati remek djelo!

PHOTOS BY: Green.hr / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.