larisa-birta-a3pA4QNHVbk-unsplash

Inženjeri iz Silicijske doline daju otkaz zbog klimatskih promjena

GREEN_300_listici_sredina

Zelena tehnologija sve privlačnija

U potrazi za više uzbuđenja, svrhe i utjecaja, inženjeri i vrhunski talenti odlaze iz velikih tehnoloških tvrtki poput Applea i Googlea kako bi se pridružili startupovima za zelenu tehnologiju.

Na tržištu koje sazrijeva, inovacije se događaju postupeno, a mi smo tek u prvom poglavlju klimatske tehnologije. U tradicionalnoj tehnologiji, sve cool i impresivne stvari koje se događaju već su se dogodile, već su viđene. Nekadašnji Facebook bio je pionir društvenih medija. Danas rijetko tko uopće koristi tu mrežu upravo zbog lažnih informacija koje se na njoj nalaze i brojnih lažnih profila. Za mlade inženjere to nije najuzbudljivije mjesto za rad.

Otkako je Climatebase pokrenut 2020. godine, više od 500.000 ljudi upotrijebilo je to mjesto kako bi pronašli i prijavili se za poslove u području klimatskih tehnologija. Događa se ogromna migracija s velikim zanimanjem softverskih inženjera. Čak i “veliki igrači” odbacuju Big Tech radi klimatske tehnologije. Chris Sacca i Bill Gates pokrenuli su investicijske inicijative usmjerene na klimu. Mike Schroepfer nedavno je dospio na naslovnice zbog povlačenja s uloge tehničkog direktora u Meti kako bi svoju energiju usmjerio na klimatsku krizu.

Osim moralne računice, za neke tehnološke radnike također je važno otići tamo gdje smatraju da će imati najveći učinak. Oni koji su otišli u firme koje se bave zelenom tehnologijom kažu da je takav posao uzbudljiv i ponosni su na ono što rade i ne srame se toga. Osim unutarnjeg zadovoljstva, radnici su zadovoljni i plaćama. Oni koji odluče riskirati i pridružiti se nekom zelenom startupu u ranoj fazi imaju potencijal jednog dana zaraditi više nego što su ikada mogli zamisliti.

PHOTOS BY: Unsplash / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.