014A2014

Instalacija od nekoliko stotina traperica: Znate li koja je pozadina ove priče?

GREEN_300_listici_sredina

Koliko je takvih hlača odbačeno u svijetu?!

Donosimo vam fotografije impresivne instalacije na Greencajt festivalu koja je napravljena isključivo od traper hlača. Ovo je tek stotinjak njih koje su odbačene i ponovno iskorištene, no koliko takve odjeće ima u svijetu?!

Greencajt festival, najveći festival o održivosti u ovom dijelu Europe je u tijeku, a tijekom ove dvodnevne manifestacije u Staroj tvornici žarulja (TEŽ) okupljaju se brojna imena iz svijeta marketinga, umjetnosti, businessa, znanosti i mnogi drugi koji na edukativan, informativan i nadasve argumentiran način raspravljaju o održivosti na predavanjima i panelima.

Da se održivost i cirkularnost moraju vezati uz sve sfere društva, svjedoči i impozantna instalacija unutar Rougemarin parka gdje se sudionici okupljaju. Riječ je o jednoj od najupečatljivijih instalacija, koja je sačinjena od stotinu komada starih traperica. Efektna, ali prije svega edukativni zid koji nam na jednostavan i decentan način objašnjava važnost održivosti u tekstilnoj industriji koja je i sama pri vrhu kada govorimo o zagađenju i emisijama CO2.

Stotinjak traperica koje čine zid od nekoliko metara donacija su Socijalne zadruge Humana Zagreb, koja je ujedno zadužena i za izradu poklon vrećica koje su napravljene upravo od odbačene traper odjeće. Nakon Greencajt festivala traperice s instalacije bit će vraćene ovoj socijalnoj zadruzi koja će ih dalje prenamijeniti u korisne proizvode.

PHOTOS BY: Press, Privatni album / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.