Matte Young Punk

Imate staro sjenilo za oči? Napravite od njega lak za nokte…

GREEN_300_listici_sredina

Lako do omiljene boje

Baš kad smo mislili da smo isprobali sve “uradi sam” ideje, pojavio se novi hit izrade laka za nokte koristeći staro sjenilo za oči. Odličan način da dobijete nešto novo od nečeg starog.

Ponekad se čini kao da sjenila za oči traju vječno. Rijetko kada se dogodi da se sjenilo u potpunosti iskoristi, posebice zato što prije završi u smeću jer je prošao preporučeni rok trajanja (a i mnogo kasnije). No, sada postoji odlična ideja kako iskoristiti sjenila, a da nije za šminkanje.

Ispostavilo se da lako možete stvoriti lak iz snova s malo prozirnog laka za nokte i sjenila. Kada se kupe palete sjenila za oči, tu uvijek postoji nekoliko boja koje se zapravo uopće ne koriste, pa je ovo odličan način da baš te boje iskoristite. Na našu sreću, “uradi sam“ lak za nokte zapravo je prilično jednostavno za napraviti. Bez obzira radite li inače neke domaće proizvode kod kuće ili prvi put isprobavate ovako nešto, sigurni smo da ćete se vrlo lako snaći.

Sve što vam treba je staro sjenilo za oči i običan prozirni lak. Možete miješati boje kako biste postigli točnu nijansu koju želite, a da izrade laka vas dijeli svega 10-ak minuta.

Što vam treba:
  • 1 sjenilo (preferira se mineralno zbog finije teksture pigmenta)
  • 1 prozirni lak za nokte
  • 1 mala posuda za miješanje (ili možete sipati sjenilo direktno u posudu s lakom)
Korak 1: Pripremite sjenilo

Započnite nježnim tapkanjem sjenila u maloj posudici kako biste ga usitnili. Ako koristite čvrsto sjenilo, ostružite ga nježno s pomoću kuhinjskog noža. Budući da želite da se lak nanosi glatko i bez neravnina, nožem razbijte sve veće komadiće pigmenta u prašinu. Trebali biste imati otprilike žlicu praha, što će biti dovoljno za svih 10 noktiju. Za točnu mjeru, utapkajte sjenilo u žlicu prije nego što ga stavite u posudu.

Korak 2: Umiješajte prozirni lak

Upotrijebite kist na prozirnom laku za nokte da dodate 25 do 30 kapi u posudu sa sjenilom. Ako se osjećate samouvjereno, točite kapi izravno iz bočice. Uklonite vatu s jednog kraja štapića za uši te zatim štapićem pomiješajte sjenilo za oči i lak za nokte dok se ne stope u obojeni tekući oblik. Trebali biste moći odrediti je li vaš lak pregust ili prerijedak i prilagoditi se tome dodavanjem više praha ili prozirnog laka u mješavinu. Obavezno dobro sve izmiješajte. Što je formula glađa, to će se bolje primijeniti na nokte.

Druga opcija je da prah dodate direktno u posudu s prozirnim lakom za nokte i sve tako izmiješate. Dok dodajete prah u svoj prozirni lak, primijetit ćete da se taloži na dnu posude. Nakon što ste dodali željenu količinu sjenila u prahu, čvrsto zavrnite čep, a zatim ga protresite. Vaša bi se formula trebala izmiješati za samo nekoliko sekundi. Ako je boja prozirnija nego što ste očekivali, jednostavno dodajte još malo praha.

Korak 3: Boja

Budući da je mješavina izložena zraku, brzo će se osušiti, stoga odmah počnite lakirati nokte. Za nanošenje koristite četkicu od prozirnog laka za nokte. Ne brinite, kasnije možete namočiti četkicu u odstranjivač laka za nokte kako biste uklonili ovaj lak. Za kraj, dodajte prozirni nadlak.

Bez obzira na količinu pigmenta koju ste dodali laku, ova bi formula trebala biti manje ljepljiva od običnog laka za nokte, što znači da ju je malo teže kontrolirati (brže se širi po noktima dok lakirate od tradicionalnog laka za nokte) pa može završiti na koži oko nokta.

Kako biste to očistili samo umočite štapić za uši u aceton i nježno očistite. Ovaj lak iz kućne radinosti stvarno izgleda kao lak za nokte kupljen u trgovini, samo ne zaboravite protresti bočicu prije svake upotrebe.

PHOTOS BY: Pinterest, Unsplash / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.