aaa

Imate stare boce, plastične četkice za zube ili višak slamki? Pretvorite ih u čuda!

GREEN_300_listici_sredina

S par detalja vaš dom postaje dizajnerski interijer

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Postoje brzi i jednostavni načini da ostacima i "smeću" pružite drugi život, umjesto da ih bacite! Uz malo kreativnosti, škara i ljepila, lako ih možete transformirati ili stvoriti nove dekoracije koje će vaš dom pretvoriti u oazu originalnih kreacija.

Krenimo od jednog popisa koji bi vam mogao promjeniti način razmišljanja, a onda svakako i dekor u vašem domu.

Kutije za cipele, stara staklena ili aluminijska pakiranja od krema, kutije od žitarica, limenke, čašice u kojima su bile svijeće, male ili poderane majice, prazne “valjak” kutije od čipsa, plastični i pluteni čepovi, slamke, boce vina ili žestokih pića, staklenke, drvene kutije i sanduci, stari časopisi…svo ovo “smeće” zapravo nikad ne bi ste trebali baciti.

Kreacije koje nastaju od viškova kojih se redovito rješavamo ostavit će vas bez teksta pa bi možda, od danas, iskorištenu plastičnu četkicu za zube trebali početi gledati kao genijalni organizator, a viškove plastičnih slamki koje su ostale od dječjeg rođendana kao budući svijećnjak!

Ne vjerujete nam?

Pogledajte ovaj video, a nakon njega pogledajte još par naših tajni kako “smeće” pretvoriti u sve, samo ne smeće.

 

Stara boca od viskija, gina ili vina i prošlogodišnje lampice koje su bile na boru. Ove dvije stare stvari vjerojatno bi se najradije rješili, zar ne!? A što ako vam kažemo da će upravo ove dvije stvarčice postati najposebnija noćna lampa koja će vam svaku večer pretvoriti u romantični provod? Ako imate i neke rijetko viđene, stare, poznate brandove žestokih pića koje vam je poklonio djed, iskoristite ih i kao vaze. Takve se unikatne kreacije rijetko viđaju!

Imate vrt i par starih gumenih čizmi! Sretna vijest je da vi onda imate i genijalnu teglu za biljke kakvu nema nijedan susjed.

Zaboravite na klasično slaganje dekorativnog cvijeća i svoje omiljene šarene krasotice posadite u predimenzionirane tegle. Stare gumene čizme u novoj ulozi dat će vašem vrtu ekscentričnu notu, a možete ih i objesiti – neka vise! Zašto ne biste promijenili dimenziju i cvijeće ili začine izložili u potpunosti vertikalno?

A jednom kad ostavite kutiju za cipele, shvatit ćete kakvo carstvo ona krije u sebi. Može uvijek biti personalizirana i oslikana kutija za poklone, mini polica za lakove za nokte ili figurice koje skupljate, a najviše će vas oduševiti kao dječja igračka. Ako imate bebu, pretvorite ju u umetaljku s rupama raznih oblika, a toddlere iznenadite malom kuhinjom. Malo veću djecu razveselite simpatičnim mini nogometom, a kasnije nek stara kutija postane kao robot. Mogućnosti je milijun baš kao i razloga za ne bacanje u smeće.

 

 

 

PHOTOS BY: Pexels, Freepik, Unsplash / Sva prava pridržana

Vezani članci

Napravi nešto zeleno već danas.

Klikni „prijavi se“
i na pravom si putu!

Copyright 2021 © Sva prava pridržana - GREEN.HR

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.