Koliko često vam se dogodilo da su vam banane ipak malo previše dozrile? Vjerojatno dovoljno puta da se upitate što biste mogli napraviti s njima, a bacanje dakako ne dolazi u obzir.
Umjesto da ih bacite, otkrijte nove načine kako iskoristiti ‘istočkane’ banane da biste zadovoljili želju za slatkim ili iskušali novu verziju zdravog doručka. Izvrstan su materijal za pripremu raznih smoothija, sladoleda, pudinga, keksića, kolača i ostalih divnih slastica. Jednu od tih slastica napravite uz dodatak još samo jednog sastojka – zobenih pahuljica!
Da…vrijeme je za zdravo uživanje u keksićima od banane i zobenih pahuljica! Ta dva sastojka bit će dovoljna za savršen okus no slobodno dodajte i komadiće čokolade, bademe ili sušeno voće.
Osim jednostavnosti korištenja u kuhinji, još je jedna prednost ovog prezrelog voća – dugo nas drže sitima. Zahvaljujući biljnom škrobu daju nam svu potrebnu energiju za obavljanje svakodnevnih aktivnosti. Minerali, vitamini i ugljikohidrati, zaslužni su za sitost, a kalij i magnezij za dobro djelovanje na mozak.
Dovoljno smo toga napisali da bi vas nagovorili da upalite pećnicu?
Znamo! Dobar tek!