c596c11991d97c1d10d3d3c0633688e3

Imamo recept za ljubitelje avokada i tjestenine: Brzi umak koji će nestati u trenu!

GREEN_300_listici_sredina

Rastu nam zazubice

Sve što vam ovo ljeto treba je tjestenina i dobar umak. Mi vam donosimo onajod avokada koji osim što je zdrav, prigodan je za vegane.

Tjestenina, ta predivna talijanska namirnica koja uistinu može biti pripremljena na brojne načine. Od luksuznih recepata, pa sve do onih brzih, sve to tjestenina može “podnijeti”. Oni istinski ljubitelji pašte, a mnogo ih je, uživat će ma s čim god ju poslužite, a ovaj brzi recept s avokadom sigurno će vas se dojmiti. Donosimo vam recept za ukusan ljetni obrok uz kojeg ćete se tek minimalno zadržati uz štednjak, a onda ponovno na plažu.

Potrebno vam je: 
  • Avokado
  • Tjestenina (vrsta po želji)
  • Češnjak (2 do 3 režnja)
  • Sok od limuna (pola limuna ili više ako volite kiselost)
  • 1 dcl mlijeka (kokosovo, bademovo, kravlje, sojino, …)
  • Maslinovo ulje
  • Začini (po želji)

 

Skuhajte tjesteninu. Očistite avokado i narežite ga na kockice, jednako učinite i s češnjakom. Nakon toga sve sastojke izmiješajte u blenderu tako da dobijete gušču kremu. Začinite po želji. Nakon što je tjestenina kuhana, pomiješajte ju s kremom od avokada i dodajte malo vode u kojoj se kuhala tjestenina da sve zajedno poveže. Poslužite uz parmezan i narezanu svježu rajčicu, rukolu, matovilac ili neko drugo povrće.

PHOTOS BY: Unsplash, Pinterest / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.