Tjestenina, ta predivna talijanska namirnica koja uistinu može biti pripremljena na brojne načine. Od luksuznih recepata, pa sve do onih brzih, sve to tjestenina može “podnijeti”. Oni istinski ljubitelji pašte, a mnogo ih je, uživat će ma s čim god ju poslužite, a ovaj brzi recept s avokadom sigurno će vas se dojmiti. Donosimo vam recept za ukusan ljetni obrok uz kojeg ćete se tek minimalno zadržati uz štednjak, a onda ponovno na plažu.
Potrebno vam je:
- Avokado
- Tjestenina (vrsta po želji)
- Češnjak (2 do 3 režnja)
- Sok od limuna (pola limuna ili više ako volite kiselost)
- 1 dcl mlijeka (kokosovo, bademovo, kravlje, sojino, …)
- Maslinovo ulje
- Začini (po želji)
Skuhajte tjesteninu. Očistite avokado i narežite ga na kockice, jednako učinite i s češnjakom. Nakon toga sve sastojke izmiješajte u blenderu tako da dobijete gušču kremu. Začinite po želji. Nakon što je tjestenina kuhana, pomiješajte ju s kremom od avokada i dodajte malo vode u kojoj se kuhala tjestenina da sve zajedno poveže. Poslužite uz parmezan i narezanu svježu rajčicu, rukolu, matovilac ili neko drugo povrće.