maxresdefault (1)

Ikea želi da prenamijenite njihove proizvode, a i pokazat će vam kako

Besplatno preuzmite upute!

IKEA već neko vrijeme radi na tome da proaktivno potiče kupce kako da žive održivije, a pogotovo kada se radi o njihovim proizvodima. Nedavno su pokrenuli uslugu "Druga prilika" kroz koju možete njihove proizvode prodati umjesto da ih reciklirate, a sada nas potiču da prije nego se odlučimo riješiti neke stvari, razmislimo o tome kako bismo ju mogli prenamijeniti.

U nastojanju da budu održiviji, Ikea Kanada izradila je 12 vodiča koji pokazuju kako da svojim proizvodima date drugi život kako se ne bi bacili na odlagališta. Sličan projekt je imala i Ikea Norveška koja je u lipnju lansirala “The Trash Collection”, projekt koji je pokvarenom i odbačenom namještaju dala kataloški tretman, kako bi se njezini proizvodi mogli ponovno upotrijebiti te kako bi se smanjio otpad. Sve je to u skladu s Ikeinim ciljem da postane potpuno kružna do 2030. godine, što zahtijeva projektiranje proizvoda samo od obnovljivih i recikliranih materijala te brizi o uklanjanju otpada.

Knjižica s uputama kako prenamijeniti postojeće Ikea predmete se može pronaći i besplatno preuzeti na njihovoj stranici. Prenamjenske upute mogu se pronaći u knjižicama za početnike, srednje i napredne tako da kupci mogu stvoriti vlastite projekte recikliranja kod kuće s predmetima koje već posjeduju. Oni koji žele brze i jednostavne projekte recikliranja mogu započeti s malim predmetima poput posuda za čišćenje i sadilica, a zatim prijeći na napredne projekte prenamjene pomoću ormara. Na primjer, njihovu poznatu plavu vrećicu za kupnju možete prenamijeniti u viseći vrt, dok IVAR ormarić čini iznenađujuće korisnu košnicu.

“Zaista vjerujemo u moć malih, održivih radnji koje ljudi mogu poduzeti u svom svakodnevnom životu”, rekla je Ami Warrington, stručnjakinja za marketinške komunikacije u Ikei u Kanadi. “Osim što će postati potpuno kružni posao do 2030., Ikea je predana pomaganju našim klijentima i suradnicima da uvedu mnogo malih promjena, kao što je slučaj s Repurposeful Instructions, kako bi živjeli održivije na jednostavne i inspirativne načine.” Za razliku od mnogih drugih korporacija koje promiču šuplji ekološki PR, Ikea za sada zaista čini mnogo kako bi ispunila obećanje koje je dala o održivosti te svoj marketing usmjerava na to da pomogne ljudima kako da žive odgovornije.

PHOTOS BY: Green.hr / Sva prava pridržana

Vezani članci

No results found.

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.