maxresdefault (1)

Ikea želi da prenamijenite njihove proizvode, a i pokazat će vam kako

Besplatno preuzmite upute!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
IKEA već neko vrijeme radi na tome da proaktivno potiče kupce kako da žive održivije, a pogotovo kada se radi o njihovim proizvodima. Nedavno su pokrenuli uslugu "Druga prilika" kroz koju možete njihove proizvode prodati umjesto da ih reciklirate, a sada nas potiču da prije nego se odlučimo riješiti neke stvari, razmislimo o tome kako bismo ju mogli prenamijeniti.

U nastojanju da budu održiviji, Ikea Kanada izradila je 12 vodiča koji pokazuju kako da svojim proizvodima date drugi život kako se ne bi bacili na odlagališta. Sličan projekt je imala i Ikea Norveška koja je u lipnju lansirala “The Trash Collection”, projekt koji je pokvarenom i odbačenom namještaju dala kataloški tretman, kako bi se njezini proizvodi mogli ponovno upotrijebiti te kako bi se smanjio otpad. Sve je to u skladu s Ikeinim ciljem da postane potpuno kružna do 2030. godine, što zahtijeva projektiranje proizvoda samo od obnovljivih i recikliranih materijala te brizi o uklanjanju otpada.

Knjižica s uputama kako prenamijeniti postojeće Ikea predmete se može pronaći i besplatno preuzeti na njihovoj stranici. Prenamjenske upute mogu se pronaći u knjižicama za početnike, srednje i napredne tako da kupci mogu stvoriti vlastite projekte recikliranja kod kuće s predmetima koje već posjeduju. Oni koji žele brze i jednostavne projekte recikliranja mogu započeti s malim predmetima poput posuda za čišćenje i sadilica, a zatim prijeći na napredne projekte prenamjene pomoću ormara. Na primjer, njihovu poznatu plavu vrećicu za kupnju možete prenamijeniti u viseći vrt, dok IVAR ormarić čini iznenađujuće korisnu košnicu.

“Zaista vjerujemo u moć malih, održivih radnji koje ljudi mogu poduzeti u svom svakodnevnom životu”, rekla je Ami Warrington, stručnjakinja za marketinške komunikacije u Ikei u Kanadi. “Osim što će postati potpuno kružni posao do 2030., Ikea je predana pomaganju našim klijentima i suradnicima da uvedu mnogo malih promjena, kao što je slučaj s Repurposeful Instructions, kako bi živjeli održivije na jednostavne i inspirativne načine.” Za razliku od mnogih drugih korporacija koje promiču šuplji ekološki PR, Ikea za sada zaista čini mnogo kako bi ispunila obećanje koje je dala o održivosti te svoj marketing usmjerava na to da pomogne ljudima kako da žive odgovornije.

PHOTOS BY: Green.hr / Sva prava pridržana

Vezani članci

Napravi nešto zeleno već danas.

Klikni „prijavi se“
i na pravom si putu!

Copyright 2022 © Sva prava pridržana - GREEN.HR

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.