IKEA_VINDSTYRKA_PE882694-82b51d65

IKEA predstavila mali pametni senzor za mjerenje kvalitete zraka u zatvorenom prostoru

GREEN_300_listici_sredina

Zrak u zatvorenom prostoru može biti jednako zagađen kao i vanjski

Čist zrak u zatvorenom prostoru ključan je za našu dobrobit, a jedan od prvih koraka ka boljem zraku je povećana svijest o zagađivačima u zatvorenom prostoru. Novi VINDSTYRKA senzor kvalitete zraka omogućuje mjerenje i praćenje razine onečišćenja zraka u zatvorenim prostorima, nadopunjujući postojeći IKEA asortiman pametnih rješenja koja omogućuju bolju kvalitetu zraka u domu.

Prema WHO-u, 9 od 10 ljudi u svijetu udiše zagađen zrak. Zrak u zatvorenom prostoru može biti jednako zagađen kao i vanjski, no mnogi podcjenjuju rizik od onečišćenja zraka u svojim domovima. IKEA se zalaže da svima omogući pristup čistom zraku povećanjem svijesti o zagađivačima u zatvorenom prostoru i pružanjem rješenja koja poboljšavaju kvalitetu zraka koji udišemo. S ciljem kombiniranja pametne tehnologije s dizajnom s kojim bi se omogućila bolja svijest o zraku u zatvorenom prostoru, IKEA lansira VINDSTYRKA, novi pametni senzor za unutarnju upotrebu koji ljudima omogućuje mjerenje i praćenje kvalitete zraka u svojim domovima.

“Iako većinu vremena provodimo u zatvorenom prostoru, mnogi od nas zaboravljaju na zagađenje zraka u zatvorenom prostoru. Uzimamo zdravo za gotovo da je zrak u našim domovima čist, ali male svakodnevne aktivnosti poput kuhanja ili čišćenja mogu pridonijeti lošoj kvaliteti zraka jednako kao industrija ili promet. S VINDSTYRKOM, naša je ambicija bila stvoriti pristupačan senzor kvalitete zraka visokih performansi kako bismo pomogli našim kupcima da postanu svjesniji kvalitete zraka koji udišu u svojim domovima, kaže Henrik Telander, vlasnik proizvoda u tvrtki IKEA iz Švedske.

Ikea

Najštetniji zagađivači, čestice (PM2,5), ne mogu se vidjeti golim okom. Senzor ima zaslon koji prikazuje razine PM2,5, vlažnost, temperaturu i HOS. Kada je spojen na DIRIGERA, pristupnik za pametne proizvode, senzor čini razinu kvalitete zraka u zatvorenom prostoru čitljivom u aplikaciji IKEA Home smart. U aplikaciji, korisnici također mogu omogućiti VINDSTYRKA da pokrene druge pametne uređaje, čineći razine kvalitete zraka optimalnom. Senzor se može koristiti samostalno, ali i za poboljšanje učinkovitosti postojećeg pametnog pročistača zraka STARKVIND. Spajanje VINDSTYRKA na STARKVIND omogućuje automatsku prilagodbu brzine ventilatora u korelaciji s količinom PM2,5 u zraku, osiguravajući da je zrak u domu uvijek što čišći.

“Želimo raditi na pozitivnim promjenama i znamo da ne postoji jedinstveno rješenje za rješavanje onečišćenja zraka u zatvorenom prostoru. Nastojimo ponuditi razne proizvode i pametna rješenja koja podižu svijest o onečišćenju zraka u zatvorenom prostoru i omogućuju ljudima da naprave prave promjene za dom s čišćim zrakom”, kaže Henrik Telander.

Senzor će biti dostupan na svim IKEA tržištima od travnja 2023. Tvrtka nije otkrila cijenu uređaja, ali njegove značajke sugerira da će biti pristupačniji od vrhunskih monitora kvalitete zraka.

PHOTOS BY: IKEA / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.