vaerldsklok-biljno-mljeveno-meso-oblikujuce-zamrznuto__1000601_pe824308_s5

Ikea lansirala biljno mljeveno meso koje služi kao izvrsna alternativa za omiljena jela

GREEN_300_listici_sredina

Zdrave novosti iz švedskog giganta

Ikea ponovno oduševljava svojim asortimanom. Ovog puta riječ je o biljnom mljevenom mesu koji može poslužiti kao izvrsna zamjena onom junećem.

Da švedski gigant Ikea omiljen u cijelom svijetu prednjači i u održivim navikama u poslovanju, svjedoči i novi proizvod kojeg su nedavno lansirali na tržište – biljno mljeveno meso koje služi kao idealna zamjena onom junećem. Världsklo, u prijevodu “svjetski”, je mljeveno meso od proteina graška koje se može koristiti za izradu mesnih okruglica i hamburgera, ali i drugih jela. Taj je potez najnoviji u pokušaju ove skandinavske tvornice namještaja i kućnih potrepština da prigrli kupce da ne konzumiraju meso, ali i da prošire ponudu već postojećim veganima i vegetarijancima. Ikea je ujedno i najavila da ulažu svoje napore da do 2025. godine 50 posto svojih globalnih jela u restoranima pretvori u biljne.

Posljednjih je godina u ovu trgovinu dodano više artikala prilagođenih veganima, a ovo biljno mljeveno meso je najrevolucionarnije do sada. “U Ikei želimo učiniti zdraviji i održiviji život lakšim i pristupačnim. Ikea Världsklok biljno mljeveno meso izvrsno je za tacose, ukusne hamburgere ili umak bolognese”,  rekla je Monica Van Fleet, voditeljica prodaje hrane u Ikei u SAD-u, u priopćenju. Ovo biljno mljeveno meso dostupno je i u Ikeinoj poslovnici u Hrvatskoj po cijeni od 54,90 kuna za 750 grama, no nije dostupno na internetskoj trgovini već u sklopu robne kuće. 

PHOTOS BY: www.ikea.com / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.