IKEA ima odlične ljetne solarne svjetiljke

GREEN_300_listici_sredina

Neka bude svjetlost! Posebno u dugim ljetnim danima...

Veselimo se dugim ljetnim danima, Suncu i svim blagodatima koje vitamin D nosi. No, osim što je svjetlo dobro za naše raspoloženje, pomaže nam kako bismo bolje vidjeli i po noći! Rješenje je dala IKEA u obliku nove kolekcije Solvinden

Uvijek svježe i zanimljive ideje stižu s potpisom IKEA-e. Nova ljetna kolekcija obiluje tehnološki naprednim dodacima kućanstvu, dodacima za plažu, vrt i dom s naglaskom na retro vibru, a nama je oko posebno zapelo za kolekciju SOLVINDEN. Riječ je o kolekciji solarne rasvjete u kojoj se nalaze solarna visilica, solarna lampa i LED rasvjetni lanac. U kolekciji Solvinden kao hero proizvod izdvaja se prekrasna visilica (79 kn), koja se automtski pali u mračnom prostoru, dok se na danjem svjetlu automatski gasi. Kugla inspirirana floralnim ornamentima jednostavna je za korištenje, nema kablova niti utikača zbog čega je i idealan dodatak svakom vrtu. Osim što je estetski dotjerana, ova visilica pomaže u uštedi energije i smanjuje ljudski utjecaj na okoliš na način da solarnom pločom prikuplja sunčevu svjetlost i pretvara je u električnu energiju. LED solarna visilica troši do 85% manje energije i traje do 10 puta duže od standardnih žarulja.

Osim visilice, u kolekciji Solvinden dostupna je solarna stolna lampa (179 kn), koja je također jednostavna za korištenje, bez kablova i utikača. Stolna lampa je idealan dodatak svakoj stolu na ljetnoj terasi ili u vrtu. Zanimljive ružičaste vizure i trapez oblika, ovo planetu drago svjetlo već proglašavamo must have dodatkom ljetnom eksterijeru. Baš kao i visilica, lampa s LED izvorom svjetlosti troše do 85 % manje energije.

Treći proizvod iz kolekcije Solvinden je LED rasvjetni lanac s 24 žarulje (149 kn). Višebojne kugle koje se također tijekom dana pune da bi noću zablistale u punom sjaju idealne su za sve ljetne zabave, a sigurno će i ljetni festivali koji su sve više naklonjeni zelenoj energiji prigrliti upravo ovakav način svjetlosne održivosti. Žaruljice se na suncu pune 9 do 12 sati, dok se za vrijeme oblačnog vremena pune nešto više od 12 sati. Kada je rasvjetni lanac u potpunosti napunjen, rasvjetni lanac svijetli do 12 sati. Moramo priznati, zanimljiv nam je ovaj omjer 12:12 jer smo konačno postali više osviješteni o važnosti alternativnih izvora energije koji nas okružuju, a koje često zanemarujemo.

PHOTOS BY: PR / Sva prava pridržana

Vezani članci

Napravi nešto zeleno već danas.

Klikni „prijavi se“
i na pravom si putu!

Copyright 2021 © Sva prava pridržana - GREEN.HR

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.