Ideja za produženi vikend – posjet Plitvicama

GREEN_300_listici_sredina

Prirodni dragulj Hrvatske je i dalje IT destinacija

Još ne znate gdje ćete provesti produženi vikend? Savjetujemo vam da posjetite NP Plitvička jezera i provedete najljepši vikend na jezerima

Najveći i jedan od najljepših nacionalnih parkova Hrvatske, Plitvička jezera, neskriveni je prirodni dragulj koji svojom ljepotom osvaja i domaće i strane turiste. Šesnaest prekrasnih jezera s dominantnim Velikim slapom oduvijek su privlačili ponajviše strane turiste. Kako se postpandemijska svijest domaćih turista i zaljubljenika u prirodu mijenja, a uvelika je na to utjecala globalna pandemijska kriza, Nacionalni park Plitvička jezera nakon dugo vremena ima većinu hrvatskih posjetitelja. Uostalom, lipanj vrvi većom količinom praznika koji se spajaju s vikendom pa bi brojka posjetitelja iz Hrvatske mogla još povećati. Udaljen nešto više od sat vremena vožnje od Zagreba ili Splita, NP Plitvička jezera idealno je mjesto za obiteljsko vikend druženje. Da, dobro ste čuli. Zašto ne biste proveli više dana na prekrasnim Plitvicama i upili ljepotu prirode? Ovo su mjesta na kojima može odsjesti:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Plitvice Lakes National Park (@plitvicelakesnp) on

Hotel Jezero

Prekrasni hotel s 3 zvjezdnice očarat će sve posjetitelje Plitvičkih jezera. U oazi sedrenih barijera Gornjih jezera smjestio se Hotel Jezero. Hotel je okružen prekrasnom prirodom koja je u istom trenu mirna te će vam pružiti stanje istinskog odmora u kojem ćete napuniti baterije i ponovno se osjećati svježima.

Hotel Plitvice

Nastao prema nacrtima Marijana Haberlea, hotel s 2 zvjezdnice arhitektonski je biser smješten na samom pragu posjetiteljske zone. Snaga vode, netaknutno zelenilo prirode i krajolik koji vraća mir i spokoj okruženje je Hotela Plitvice. Prostrani lobby, restoran sa širokom ponudom i udobni apartmani stvaraju ambijent koji je idealan za svakog urbanog avanturista.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Plitvice Lakes National Park (@plitvicelakesnp) on

Hotel Grabovac

Ovaj hotel pruža nevjerojatan pogled na NP Plitvička jezer, zbog čega je idealan za romantičan bijeg u dvoje u kojem se možete opustiti od briga svakodnevice. Do samog parka vas dijeli 10 minuta, 15 minuta do Baraćevih spilja i 20 minuta do prekrasnog naselja Rastoke. I interijer i eksterijer hotela Grabovac inspiriran je stablom grabom po kojem je hotel i dobio, a koje pruža duboki hlad i opuštajući efekt za um i tijelo.

Hotel Bellevue

Hotel Bellevue** posluje kao garni hotel , odnosno nudi samo uslugu noćenja s doručkom, a gosti s pansionskom uslugom ručka ili večere obroke konzumiraju u restoranu  hotela Plitvice. Kao takav, hotel je odličan izbor za velike grupe kojima je cilj istražiti prirodne ljepote Like i mogućnosti aktivnog odmora u zelenom srcu Plitvica.

Da se u neposrednoj blizini hotela Bellevue ne nalazi hotel Plitvice, mogli biste steći dojam kao da se sami nalazite u prirodi- samo vi i huk vode, zelena stabla te pokoja ptica ili vjeverica. Mjesto je to u kojem vas neće dotaknuti ništa od suvremenog svijeta koji ste ostavili za sobom.

Kamp Borje

Stoljetna borova šuma, duboki hlad, zrikanje zrikavaca, pjev ptica i još mnogo prirodnih ljepota čine kamp Borje savršenim mjestom za opuštanje, kao i uživanje u prirodi i bijeg od svakodnevice. Smješten u okruženju planine Ličke Plješivice i šumovitog brda Mrsinj, a svojim se izgledom savršeno uklapa u vizuru zaštićenog područja Nacionalnog parka Plitvička jezera.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Plitvice Lakes National Park (@plitvicelakesnp) on

Kamp Korana

Autokamp Korana slovi za jedan od najljepših kampova kontinentalne Hrvatske i kao što mu to i samo ime kaže, nalazi se uz kanjon rijeke Korane. Zbog te pozicije, odlikuje se bogatstvom  zelenila koje svakom posjetitelju omogućuje da se sakrije u vlastiti mirni kutak i uživa u relaksirajućem potencijalu prirodnog okruženja.

PHOTOS BY: Green.hr / Sva prava pridržana

Vezani članci

No results found.

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.