spenser-sembrat-qBfKWYDewMw-unsplash

Humanitarni vatromet bez otpada: Nizozemci osmislili virtualno paljenje pirotehnike kojom će ući u 2022.

GREEN_300_listici_sredina

Bez otpada i stresa

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Budući da je u većini zemalja vatromet zabranjen, ekipa iz Amsterdama doskočila je tome i osmislila održivi i siguran način igranja s vatrom.

Budući da su vatromet i pirotehnička sredstva zabranjena u velikoj mjeri diljem Europe, jedna tvrtka u Nizozemskoj doskočila je tom za mnoge “velikom” problemu i osmislila nešto drugačiju kupnju i način upotrebe. Riječ je o virtualnom vatrometu koji su osmislili kreativci iz Amsterdama i s kojim će mnogi tamošnji stanovnici ući u 2022. godinu.

Vatromet Feelgood Vuurwerk što bi u prijevodu značilo Feelgood Fireworks, temelji se na proširenoj stvarnosti i ne predstavlja apsolutno nikakvu opasnost po zdravlje ili okoliš, a ovaj kreativni i održivi vatromet mogu kupiti  svi i ima humanitarnu svrhu. Naime, cijeli prihod (osim 10% PDV-a na kupnju) ići će zakladi The Sheltersuit, organizaciji koja radi za beskućnike i izbjeglice, a riječ je o neprofitnoj organizaciji koja dizajnira i proizvodi odjeću za zaštitu od vode i vjetra za ljude koje je život primorao da spavaju na ulicama.

A kako funkcionira ovaj virtualni vatromet? Svatko tko posjeduje mobitel može napraviti virtualni vatromet kod kuće ili na otvorenom kupnjom u pop-up trgovini ili online, a cijene vatrometa kreću se od 5 do 50 eura. Na ovaj način Nizozemska je smanjila broj medicinskih intervencija, ljubimci će proći bez stresa, a time su i znatno smanjili količinu otpada.

PHOTOS BY: Instagram, www.feelgoodvuurwerk.nl, unsplash / Sva prava pridržana

Vezani članci

Napravi nešto zeleno već danas.

Klikni „prijavi se“
i na pravom si putu!

Copyright 2022 © Sva prava pridržana - GREEN.HR

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.