tikvocena

Hrskavi nabujak od tikvica: Jelo koje se priprema jednostavno, a bogato je okusima

GREEN_300_listici_sredina

Povrtni obrok

Tikvice se mogu koristiti za razna jela, a svako koje smo dosad isprobali, oduševilo nas je. Evo još jednog jednostavnog, a ukusnog obroka čija je baza ovo, mnogima omiljeno povrće.

Tikvica još ima po vrtovima, a ako vam je ponestalo ideja, donosimo jedan zanimljiv recept. Mi smo ga isprobali i oduševili se. Nazbali smo ga “hrskavi nabujak” upravo zato što je kombinacija sočnosti i hrskavosti, a kukuruzno brašno daje mu u kombinaciji s tikvicama i lukom savršen okus.

 

Sastojci
Tijesto:
  • 1 šalica višenamjenskog brašna
  • 1/3 šalice kukuruznog brašna (ne kukuruznog škroba kao u videu!)
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 1 šalica vode
  • 1/2 žličice soli
  • 1/2 žličice crnog papra

2-3 tikvice
1-2 luka
maslinovo ulje
1/2 žličice soli
svježi bosiljak

Priprema

Narežite luk i tikvice na tanke kriške i pirjajte u tavi na srednje jakoj vatri oko 10-15 minuta. Ostavite ih sa strane i pripremite tijesto. Pomiješajte brašno, kukuruzno brašno, maslinovo ulje i vodu. Dodajte povrće u smjesu. Začinite solju i paprom. Sve prelijte u dobro nauljen pleh za pečenje (da se ne zalijepi, možete koristiti i papir za pečenje) i na vrh pospite još malo kukuruznog brašna i maslinovog ulja.
Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 200°C 35-40 minuta (ili duže ako je potrebno) dok ne poprimi zlatnosmeđu boju i postane hrskavo.

 

PHOTOS BY: Instagram / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.