Tikvica još ima po vrtovima, a ako vam je ponestalo ideja, donosimo jedan zanimljiv recept. Mi smo ga isprobali i oduševili se. Nazbali smo ga “hrskavi nabujak” upravo zato što je kombinacija sočnosti i hrskavosti, a kukuruzno brašno daje mu u kombinaciji s tikvicama i lukom savršen okus.
Sastojci
Tijesto:
- 1 šalica višenamjenskog brašna
- 1/3 šalice kukuruznog brašna (ne kukuruznog škroba kao u videu!)
- 2 žlice maslinovog ulja
- 1 šalica vode
- 1/2 žličice soli
- 1/2 žličice crnog papra
2-3 tikvice
1-2 luka
maslinovo ulje
1/2 žličice soli
svježi bosiljak
Priprema
Narežite luk i tikvice na tanke kriške i pirjajte u tavi na srednje jakoj vatri oko 10-15 minuta. Ostavite ih sa strane i pripremite tijesto. Pomiješajte brašno, kukuruzno brašno, maslinovo ulje i vodu. Dodajte povrće u smjesu. Začinite solju i paprom. Sve prelijte u dobro nauljen pleh za pečenje (da se ne zalijepi, možete koristiti i papir za pečenje) i na vrh pospite još malo kukuruznog brašna i maslinovog ulja.
Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 200°C 35-40 minuta (ili duže ako je potrebno) dok ne poprimi zlatnosmeđu boju i postane hrskavo.