Tikvice su povrće ljeta, a kako ih ima u izobilju, uvijek je dobro imati asa u rukavu – neki jednostavan recept koji će rezultirati ukusnim jelom. No ne mora od tikvica uvijek biti glavno jelo, od ovog povrća jednostavno možete napraviti i zdravu grickalicu. Donosimo vam recept za krekere od tikvica, bez brašna i jaja. Hrskavi i zasitni, a opet brzo gotovi, idealni su za ljetni snack kada vam banu iznenadni gosti.
Sastojci
- 220 g tikvica
- 110 g ribanog parmezana
Priprema
Naribajte tikvice, posolite ih, pustite da odstoje 10-ak minuta i dobro ih iscijedite pa prebacite u zdjelu. Dodajte ribani parmezan i dobro promiješajte. Stavite žlicu smjese na pleh obložen papirom za pečenje i pritisnite dok ne dobijete tanak, kompaktan sloj. Kada su svi krekeri budu oblikovani, pecite ih u pećnici na 180° C 18 minuta, zatim ih pustite da se ohlade… I to je to!