209194788_192728732669957_5529874239864847246_n

HP uz pomoć svojih 3D printera izrađuje papirnate boce 

GREEN_300_listici_sredina

Inovativna papirnata boca

Svakodnevno donosimo odluke o tome što ćemo kupiti. Štoviše, često smo ograničeni opcijama koje tvrtke nude pa postaje izazovno pronaći ekološki odgovorne alternative. Novorazvijena tvrtka za pakiranje mijenja odnos prema plastici za jednokratnu upotrebu. Naime, njihove boce mogu se koristiti kao ambalaža za različite proizvode koje svakodnevno kupujemo.

Hewlett-Packard (HP) Inc. je američka multinacionalna kompanija za informacijsku tehnologiju koja u svom portfelju proizvoda nudi računala, boje, monitore te 3D printere, a ove je godine akvizirao tvrtku koja je odlučna u svojoj namjeri da s tržišta eliminira sve boce na bazi nafte, Choose Packaging.

“Ova je akvizicija izvrstan primjer kako provodimo aktivnosti u pravcu održivosti”, rekao je u objavi za medije Savi Baveja, glavni direktor za strategiju i inkubaciju, HP Inc. “Choose je izgradio uistinu diferenciranu tehnologiju i uzbuđeni smo što možemo poželjeti dobrodošlicu ovom talentiranom timu u HP obitelj.”

Choose Packaging proizveo je jedinu komercijalno dostupnu i inovativnu papirnatu bocu. Iako su veličine i oblici boce standardizirani, svaka se može prilagoditi potrebama kupaca, pa tako na tržištu trenutno nude boce od 30 mililitara do jedne litre. HP svojim tehnologijama pomaže u osnaživanju ovih novih proizvoda. 

“Kao tvrtka za razvoj ambalaže bez plastike, uspješno smo stvorili tehnologiju koja pruža održivu alternativu plastičnim bocama i time želimo eliminirati jednokratnu PET ambalažu,” rekao je James Longcroft, osnivač i izvršni direktor Choose Packaginga. “HP-ove sposobnosti i stručnost mogu pomoći u povećanju opsega našeg globalnog utjecaja. Oduševljeni smo što smo se pridružili HP timu jer dijelimo zajedničke ciljeve za poslovanje, tehnologiju, održivost i kulturu orijentiranu na vrijednosti.”

Boce se mogu koristiti za različite tekuće proizvode i izrađene su od organskih prirodnih materijala. Ambalaža je izrađena od papira obloženog vodootpornom opnom na biljnoj bazi, etikete su papirnate, vanjska strana boce izrađena je od recikliranih novina, čep je metalan, a poklopac je zapečaćen trakom na bazi celuloze.

PHOTOS BY: Choose Packaging / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.