DSC04001

Greencajt festival je u punom jeku, a sutra vas očekuje još iznenađenja!

GREEN_300_listici_sredina

GREEN.HR

Zeleni shopping od glave do pete

Ako još niste, sutra posjetite Green Expo zonu na Greencajt festivalu jer ćete se još više zaljubiti u lokalne i organske proizvode. Naime, nakon što su posjetitelji imali priliku bolje upoznati raznovrsne proizvode lokalnih poduzetnika, sutra Green Expo dodatno širi svoju ponudu.

Green Expo zona pokazala se kao prava meka ljubitelja svega domaćega. Osim što su posjetitelji mogli kupiti svježe namirnice i delicije OPG-ovaca te raznorazne proizvode drugih poduzeća, mogli su bolje upoznati domaće brendove za koje možda do sada nisu znali. U nedjelju 3. listopada, koji je ujedno i posljednji dan Festivala, ponuda će biti još raznolikija.

Dečki iz Dnevne doze biljaka predstavit će Kote himmeli, zanimljivu instalaciju za zračne biljke koje zahtijevaju minimalnu njegu, tek povremeno špricanje i zalijevanje jednom do dva puta mjesečno, a u vašem domu može trajati godinama.
Jou Jou Botanicals otkriti će vam čari prirodne kozmetike. Najpopularniji proizvodi iz ponude su sapuni koji su nastali iz ljubavi prema prirodi i životu.  Nadahnuti su posebnim trenucima, osjećajima i Majkom prirodom kako bi svi u njima pronašli svoju osobnu inspiraciju. Jednom kada ih probate, nećete više nikada posegnuti za sapunom kojeg ste prije koristili.


Kreativna Recreated ekipa već nekoliko godina restaurira tenisice, jer vjeruje u očuvanje kvalitete i produljenje uporabnog vijeka odjevnih predmeta. Ne možete se odvojiti od starih adidas Stan Smith tenisica? Model Nike Cortez vam je toliko drag da svoju dnevnu kombinaciju ne možete zamisliti niti s bilo kojom drugom obućom? Imate omiljene tenisice koje vas u vašim avanturama prate već godinama, ali nisu više reprezentativne? U zelenoj expo zoni otkrijte opremu za čišćenje tenisica kako bi vam one trajale još neko vrijeme, a možete donijeti i svoje tenisice kako biste ih temeljito očistili.
Biljke.plants domaći je brend iza kojeg se kriju predivni biljni terariji i kokedami. Sigurno ste primijetili da su terariji postali veliki hit na društvenim mrežama. Osim što su fotogenični, vrlo su jednostavni za održavanje. Međutim, ono što će sigurno privući pažnju ljubitelja biljaka koji traže nešto drugačije “zelene ljubimce” su kokedami – oblik Bonsaija koja služi kao živi kalić za biljku. Prevedeno s japanskog znači da je to kugla zemlje omotana mahovinom. Mahovina služi kao teglica i kokedamu nije potrebno dodatno stavljati u neku teglicu za biljke.

Korijen domaći je brend koji je kao stvoren za sve nostalgičare. Naime, riječ je o domaćoj mješavini povrća koja podsjeća na pripravak nastao iz bakine kuhinje. Mješavina se može koristiti u raznim jelima – umacima, gulašima, varivima, juhama, rižotu, morskim plodovima pa čak i kao marinada za meso. Kada otkrijete što se sve u njoj skriva, uvjereni smo da ćete jednu ovu šarenu teglici sigurno odnijeti kući.
Luda baba donosi ruksake i teglice za biljke napravljene od materijala koje ljudi odbacuju na dnevnoj bazi te je najbolji dokaz istinitosti izreke “nečije smeće je nečije blago”. Osim što ćete svoj look upotpuniti unikatnim ruksakom ili ukrasiti balkon zanimljivom teglicom, osjećat ćete se zadovoljni znajući da posjedujete nešto što je doprinijelo zaštiti okoliša jer nije završilo na odlagalištu nego je prenamijenjeno u neki zanimljivi predmet.

Osim gore navedenih, upoznajte se i s drugim domaćim brendovima kao što su Vegefino, Earth Wind Desire, Fantea, Cap-O-Box, Bibi Beeswax Food Wraps & Bags, Buzdovan, Mabrouk te umjetničkim radovima umjetnice Marije Puović. Dalje vam nećemo otkrivati jer to prepuštamo vama!

PHOTOS BY: Matej Grgić, Luka Cerovina / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.