Green playlist by Pocket Palma

GREEN_300_listici_sredina

Domaći bend koji osvaja na prvu

Na valu nostalgije prema osamdesetima iznjedrio je i mladi bend Pocket Palma koji synth zvukom osvajuju publiku, a usporedbe sa slavnima Denis i Denisom su im itekako privlačne! "Palmice" Anja Papa i Luka Vidović su uz to pravi zaljubljenici u biljke pa su za Green.hr složili neodoljivu zelenu playlistu

Pravi fanovi mladog benda Pocket Palma prate ih još iz vremena prošlog sastava Side Project, u kojem su njegovali dark underground zvuk. Krajem prošle godine napravili su zaokret, tekstovi pjesama su na hrvatskom, zvuk je prešao u vibrantniji disko osamdesetih, a Anja i Luka su od tada sastav Pocket Palma, zahvaljujući vizualu na kojem je djevojka s džepom na hlačama koja stoji ispred palme. “Palmice” kako se vole i sami nazivati, osim ljubavi prema nostalgičnom zaraznom beatu njeguju i ljubav prema biljkama koje u njihovim domovima imaju važno mjesto. Logično je bilo da ove green entuzijaste privedemo da za Green.hr slože glazbenu listu koja ih podsjeća na prirodu, zelenilo, biljke, slobodu… (P.S. Naši mladi glazbenici ne mogu zamisliti green listu bez slavnog Bon Ivera).

Bon Iver – 715 Creeks
Bon Iver je jedan od onih izvođača koji su savršeni za slušanje usred zelenila. Vjerojatno ne postoji ni jedna osoba koja si ne zamišlja usamljenu kućicu usred šume na nekom brdu kad sluša njegovu glazbu.

 

Fleet Foxes – Meadowlarks
Isto kao i Bon Iver, ovaj indie folk projekt Robina Pecknolda nas stvarno utapa u prirodu. Bilo da su pjesme o životu, ljubavi ili nesreći, uvijek nekako to uspije povezati s prirodom, pa tako i u ovoj naizgled slatkoj pjesmi, s nešto tužnijim tekstom.

 

Florence + The Machine – What The Water Gave Me
Florence Welch sama po sebi je možda epitom neke šumske vile. Često i u pjesmama i u spotovima koristi motive vode i šume i kroz njih priča svoju priču.

 

alt-j – Hunger of the Pine
Prekrasan spot napravljen pod palicom jednog od naših najdražih redatelja spotova – Nabila. Cijeli video daje dojam mini filma koji u nama izaziva neku pozitivnu anksioznost.

Fever Ray – When I Grow Up
Svestranoj glazbenici Karin Dreijer također nije strano korištenje prirodnih motiva u pjesmama, kao što je slučaj kod mnogih skandinavskih izvođača. Ova pomalo tmurna pjesma iz nje, kao i kod Florence, izvlači malo mračniju vilinsku vibru i baca nas u sumrak obrasle šume.

Foals – Birch Tree
Glazba ovog benda nam je možda najdraži soundtrack za šetnje, ljeto ili zimu, zapravo bilo koje godišnje doba.

NLV – Sisters of the Sun
Nikol kroz ovu pjesmu koristi motive sunca i opisuje mjesto gdje se nebo i more stapaju kao mjesto gdje će njihova priča biti ispričana od strane takozvanih Sestri Sunca kako se i sama pjesma zove.

PHOTOS BY: Benjamin Strike / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.