GREEN.HR predstavio svoju prvu kampanju pod nazivom GREENspiracija

GREEN_300_listici_sredina

Svoju #greenspiraciju pronašli su brojni građani

Pravovremene informacije, preporuke, savjeti, edukacije, radionice, samo su dio sadržaja koji će GREEN.HR ponuditi u svojoj GREENspiracija kampanji.

U tjednu u kojem sa Svjetskog ekonomskog foruma stižu poruke o nužnoj energetskoj transformaciji i implementaciji Europskog Green Deala, koji za cilj ima održivu budućnost, Hrvatska se priključila ovom trendu inicijativom koja nudi zelene alternative. Ideja zelene platforme GREEN.HR je motivirati javnost na male promjene u svakodnevnoj rutini kako bi se i građani uključili u neophodnu zelenu transformaciju koja će obilježiti gospodarske planove Europske unije u narednom razdoblju.

Ne želiš više gomilati odjeću koju ne nosiš, bacati hranu koja je ostala od ručka dan prije ili kupovati nove komade namještaja jer ti je postojeći dosadio? Želiš učiniti svoju okolinu više održivom, želiš se posvetiti zdravom i zelenom načinu života? Sve ove teme otvorit ćemo tijekom prve kampanje pod sloganom REUSE, a GREENspiracija će se tijekom godine nastaviti s novim sadržajnim konceptima i kampanjama REDUCE, RECYCLE i RETHINK. Zaokruženi je to 4R pristup koji će tijekom godine ponuditi niz sadržaja od kojih će svaki R i svaki kvartal pokrivati određene teme održivosti. Svaka će kampanja imati konkretan cilj pa će tako GREEN.HR za svaki potpis koji podrži GREENspiraciju putem online aktivacije donirati 5 kuna za ekološke akcije koje će zajedno s partnerima realizirati ovog proljeća.

Stand up komičar Ivan Šarić

GREEN.HR kampanje podržavaju lokalni pristup i podršku našim proizvođačima, tvrtkama i pojedincima te će biti osmišljene u suradnji s lokalnim umjetnicima koji dijele zelenu viziju, a prva među njima je talentirana ilustratorica Maja Tomljanović koja je osmislila vizualni identitet i ilustraciju za REUSE kampanju.

“Naša je vizija ponuditi svim našim pratiteljima informacije i rješenja za stvaranje novih zelenih navika i na tom putu želimo uključiti što više partnera i stručnjaka koji s nama dijele ovu viziju. Održivost nema alternative ako želimo zadržati kvalitetu života i svijet u kojem smo naučili živjeti. Svi strateški dokumenti Europske unije, ali i organizacija i zemalja diljem svijeta, podrazumijevaju zelenu transformaciju u svim područjima: energetika, prehrambena industrija, prijevoz. Mi kao građani imamo obavezu uključiti se u sve te promjene malim koracima na svakodnevnoj razini. Mi želimo da naši sugrađani pronađu svoju GREENspiraciju i da ih motiviramo i podržimo na tom putu”, izjavio je povodom predstavljanja kampanje Vinko Filipić, osnivač platforme GREEN.HR.

Kristina Posilović, savjetnica ministra Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja, i osnivač platforme Green.hr Vinko Filipić

Sve dobre nove navike usvajamo s početkom godine pa će tako kampanja pod sloganom REUSE obilježiti prvo tromjesečje. Zašto REUSE? Zato što je želja pružiti rješenja i savjete kako zaista možemo naučiti preurediti, kombinirati i iskoristiti postojeće resurse. Statistike pokazuju kako se 30 posto otpada u kućanstvima odnosi na biootpad, dok trećina ukupno proizvedene hrane propadne. S druge strane, svi smo svjesni problema fast fashion trendova. Gomilamo velike količine odjeće ne vodeći računa koliko se otpadnih voda generira prilikom proizvodnje tkanina i koliko stakleničkih plinova emitiraju tekstilne tvornice.

Glumica Ana Begić Tahiri
Vlasnica PR agencije Nevena Rendeli Vejzović

Uz niz sadržaja koji će nastati u suradnji s Perwollom, doznajte kako vaša odjeća može dugoročno zadržati savršen izgled i kvalitetu. Dugotrajnost je vrijednost koju sve više cijenimo i kad su u pitanju predmeti poput namještaja. Zato će REUSE kampanja promicati ove teme i ideju održivosti. Budite dizajneri vlastitog životnog prostora uz naše how to radionice koje ćemo kreirati u suradnji s Belinkom te doznajte kako sačuvati drveni namještaj i drvene predmete u vašem domu i dati mu novi sjaj. GREENspiraciju online možete podržati putem linka GREENSPIRIRAJ SE.

Tko je sve svojim potpisom podržao kampanju pogledajte u galeriji:

PHOTOS BY: Green.hr / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.