296664098_117489261028989_6730005390832467337_n

Goran Višnjić u rijetkom pojavljivanju otkrio zašto je postao vegan, ali poslao i snažnu poruku za planet

GREEN_300_listici_sredina

Ekološka svijest poznatog glumca

Većina Gorana Višnjića zna kao jednog od najuspješnijih glumaca u regiji na holivudskom tlu. No, malo tko zna da je 50-godišnji Šibenčanin privatno ekološki osviješten, a uz to je i vegan. Sve i još mnogo toga otkrio je nedavno voditeljici Ani Radišić u njezinom podcastu.

Iako domaći glumac s američkom adresom rijetko daje intervjue za hrvatske medije, Goran Višnjić nedavno je gostovao u podcastu Ane Radišić gdje je otvorio dušu u svim segmentima, kako onim poslovnim tako i privatnim. Ono što je posebno bilo zanimljivo je činjenica da popularni glumac ima itekako izraženu svijest prema ekološkim temama.

Osim toga, voditeljici i autorici podcasta otkrio je kako cijela njegova obitelj već godinama prakticira veganstvo, a glavna u pripremanju veganskih specijaliteta je supruga Eva.
“Sve je krenulo malo, pomalo. Prvo smo bili vegetarijanci. Najprije smo izbacili piletinu i puretinu. Zatim smo otkrili da nam sin Vigo ima ekceme na koži, pa smo izbacili mlijeko i sireve i to se potpuno povuklo pa smo tako krenuli”, ističe glumac koji tvrdi kako biti vegan je ipak najlakše biti kod kuće. “Supruga kuha fenomenalno, ali hajde dođi u Šibenik i budi vegan. Dobro, moja majka također odlično priprema vegansku prehranu, ali kad sam sam u Zagrebu u stanu, znam otići pojest dobru ribu”, opisao je 50-godišnji Šibenčanin.

Višnjić je u ožujku ove godine prisustvovao i na predstavljanju projekta “Save Soil” indijskog učitelja i gurua Jagadisha Jaggija Vasudeva, poznatijeg po duhovnom imenu Sadhguru u Ljubljani, a tamo se našao u zanimljivoj ulozi, onoj voditeljskoj.

“Pratim inače njegov rad, iako su za mene neke stvari premistične i možda smo mi od njih udaljeni nekih 15, 20 godina, ali sviđa mi se njegova zdravorazumska filozofija. Jako je prizemljen i ne trpi budale. Kad je došao upit jesam li zainteresiran bio sam pomalo uzbuđen jer nisam nikad to prije radio, ali sam jako sretan da se to dogodilo”, opisao je te dodao kako se malim stvarima uistinu može postići mnogo za planetu.

“Jako mi se sviđa njegova poruka i što pokušava s time postići. Uvijek se smijemo kako su te stvari zapravo vrlo jednostavne. Svi pričaju o nekakvim tehnološkim solucijama, kako popraviti stvari, kako smanjiti ugljični otisak, a zapravo je bitno samo jedno: Ljudi, imamo drveće! Treba saditi drveća na raznim mjestima”, poručio je glumac.

PHOTOS BY: Instagram / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.