mechanical-elephant-photo

Slonovi se godinama iskorištavaju u vjerskim obredima, ali ne još dugo!

GREEN_300_listici_sredina

Važna donacija indijskom hramu

Često se drže se ilegalno ili su poslani u drugu državu bez ikakvog odobrenja. Premlaćuju ih oštrim predmetima koji imaju kuku s metalnim vrhom.

Hram u južnoj indijskoj državi Kerala dobio je mehaničkog slona s kojim će ubuduće provoditi vjerske obrade. Donacija je to organizacije People for Ethical Treatment of Animals (PETA) kako bi se religijski rituali provodili “sigurno i bez okrutnosti prema životinjama”, navodi BBC. Riječ je o modelu visokom oko 3,2 metra, a nazivaju ga se Irinjadappilly Raman, koji će se koristit za ceremonije u hramu Irinjadappilly Sree Krishna.

U Kerali se trenutno nalazi oko 2500 zarobljenih slonova, a aktivisti godinama pokušavaju riješiti ovaj problem. Centar za istraživanja prava životinja prošli je tjedan pisao vlastima o povećanoj smrtnosti slonova, istaknuvši pritom da je zbog vjerskih praksi umrlo 138 zarobljenih slonova u periodu između 2018. i 2023 godine.

PETA je upozorila da su slonovi izloženi glasnim zvukovima te da je postupanje prema njima često okrutno tijekom religijskih festivala. Pozvali su stoga sve hramove diljem države da se prebace na mehaničke slonove

Premlaćuju ih oštrim predmetima 

“Krajnje je vrijeme da smo učinili jači napredak prema zaustavljanju takvog zlostavljanja životinja”, poručili su iz organizacije.

Upozorili su da je većina slonova u zatočeništvu izložena nasilju. Drže se ilegalno ili su poslani u drugu državu bez ikakvog odobrenja. Premlaćuju ih oštrim predmetima koji imaju kuku s metalnim vrhom, tvrde.

“Nadamo se da će i drugi hramovi razmišljati o zamjeni slonova robotskim slonovima za njihove rituale”, rekao je Rajkumar Namboothiri, svećenik iz hrama koji je dobio mehaničkog slona.

PHOTOS BY: PETA / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.