301155680_1055454175162146_846871357784845031_n

Glumac Jason Momoa obrijao se na “nulericu” i šokirao obožavatelje, no iza toga stoji dobar razlog…

GREEN_300_listici_sredina

Sve za dobar cilj

Mnogi od nas zaljubljeni su u Jasona Momou još od njegove uloge u seriji "Igra prijestolja", ali ovih dana 43-godišnji Havajski državljanin dao je pripadnicama ljepšeg spola još jedan razlog da ga vole. Polako ali sigurno Jason Momoa postaje ikona održivosti, a nedavno je obrijao glavu radi osvještavanja o klimatskim promjenama.

U ponedjeljak, 5. rujna, Momoa je objavio video na Instagramu i pohvalio se novom frizurom. “Daj mi te pletenice”, kaže u kameru, smijući se. “Obrijao sam glavu zbog plastike za jednokratnu upotrebu… plastične boce su smiješne.” Sam opis videa zapravo je sve rekao. “Za nove početke, širimo alohu”, stoji ispod videa. “Budite bolji u zaštiti naše zemlje i oceana. Moramo izbaciti plastiku za jednokratnu upotrebu iz naših života i iz naših mora. Plastične boce, plastične vrećice, ambalaža, posuđe – sve to. Volimo zajedno našu Zemlju”.

Iako je Momoina prepoznatljiva duga kosa ključni dio njegovog muževnog imidža, filmska zvijezda žrtvovala je svoje prekrasne lokne za dobrobit oceana. “Ovdje nisam nikad ni osjetio vjetar”, nasmijao se pokazujući na svoju obrijanu glavu. “Radim to zbog plastike za jednokratnu upotrebu… Umoran sam od korištenja plastičnih boca, moramo prestati, plastične vilice, sve te gluposti odlaze u našu zemlju, odlaze u naše oceane.”

“Trenutačno sam ovdje na Havajima i samo gledam stvari u našem oceanu, to je tako tužno. Molim vas, učinite sve što možete da eliminirate plastiku za jednokratnu upotrebu u svojim životima. Pomozite mi, plastične boce su smiješne, čovječe. Volim vas ljudi. Aloha.” Završio je video pozivajući obožavatelje i gledatelje da prijeđu na boce za višekratnu upotrebu i aluminijske boce kakve koristi njegov brend održive vode, Mananalu.

Prema Peopleu, Momoa je navodno zadržao dugu kosu jer se takva sviđala njegovoj bivšoj supruzi Lisi Bonet. No, njih dvoje su se rastali u siječnju 2022. godine. “Žena bi me ostavila da se ošišam, pa se jednostavno ne šišam”, izjavio je tada Momoa. “Neću se šišati neko vrijeme, toliko ću vam reći.” Dakle, ovo nije važno samo zbog klimatskih promjena, već i zbog novih početaka. To također podržavamo.

Nekima je ovo sigurno bila drastična promjena, ali dugogodišnjim obožavateljima to nije iznenađenje. Još 2019. Momoa je obrijao bradu pozivajući obožavatelje da se odreknu plastike za jednokratnu upotrebu. “Samo želim ovo učiniti kako bih podigao svijest o tome da plastika ubija naš planet”, izjavio je u videu pod nazivom “Zbogom Drogo… OBRIJAO SAM SE!”. “Mislim da imam rješenje… Postoji samo jedna stvar koja stvarno može pomoći našem planetu i spasiti ga… a to je aluminij.”

“Oko 75 posto cjelokupnog aluminija koji je ikada korišten još uvijek je u optjecaju i može se 100 posto reciklirati. Dakle, popijete limenku i za otprilike 60 dana možete ju ponovno koristiti. Sto posto. Beskonačno se može reciklirati. Poznato je da se Momoa dugi niz godina zalaže za naš planet. Prikupio je tisuće dolara za čišćenje plaža, a UN-ov Program za okoliš (UNEP) proglasio ga je zagovornikom života ispod vode u lipnju 2022. U 2020. dio zarade od kolekcije njegove linije odjeće Da Hui također je otišao neprofitnim organizacijama kao što su Hui O He’e Nalu i Sustainable Coastlines Hawai’i, koje inspiriraju lokalne zajednice da održavaju svoje obale.

 

PHOTOS BY: Instagram / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.